Ahahah, ben de G29'u satıyorum hevesimi aldım artık. Kamera işi güzel de, bunu kurmak ve çekmek, sonra bir de bunları saatlerce işlemek başlı başına dert ya. Fotoğrafı istifle, adam et, gürültü gider, sonra 3 defa daha ayar çek, sonra zemini ayrı şekilde uygun hale getir, cart curt derken en son kamerayı fırlatasım geliyor :p.

Orasıda öyle ya, para olursa moza R5 alacağım, olmaz ise 2. el bir G29 alacağım şimdilik. Şubatte geleceğim Türkiye'ye tekrardan bir halledeceğim işlerimi umuyorum.

Orasıda öyle ya, para olursa moza R5 alacağım, olmaz ise 2. el bir G29 alacağım şimdilik. Şubatte geleceğim Türkiye'ye tekrardan bir halledeceğim işlerimi umuyorum.

Ben de vites olmadan 9.000'e ilana koydum, ilk başlarda çok sarıyordu ama artık takasım bile gelmiyor. Yaza doğru 60 bin bandına param olursa teleskop alacağım.

Param olmaz ise son çare olarak, Controller ile iRacing oynamak nasıl bir işkence haberiniz var mı?

Ben de vites olmadan 9.000'e ilana koydum, ilk başlarda çok sarıyordu ama artık takasım bile gelmiyor. Yaza doğru 60 bin bandına param olursa teleskop alacağım.

Şubata kadar satmazsanız sizden almak isterim hocam.

Şöyle gökyüzünü birebir yapan bir oyun olsa da oynasak ya :).
O tür oyun yok gibi bir şey hepimizin tahmin ettiği gibi 🙃Lakin yine de şu oyunu önermeden içim rahat etmez :D

Bende anca şöyle kareler yakalayabiliyorum işte 🙂
SPACE ENGINE Screenshot 2026.01.09 - 13.58.56.93.webp

SPACE ENGINE Screenshot 2026.01.08 - 17.51.23.95.webp

SPACE ENGINE Screenshot 2026.01.07 - 12.11.36.21.webp

Zemin: Fujifilm X-S20, XF16-80 F4 @16.5mm F4.5, 30 sn pozlama.
Gökyüzü: Fujifilm X-S20, XF16-80 F4 @16mm F4, 4 sn X 135 = 540 sn pozlama.

Eki Görüntüle 218058

Eline sağlık, gerçekten üzerinde emek harcandığı belli olan, teknik disiplini yüksek bir çalışma çıkmış ortaya. Özellikle 135 karelik bir istifleme seansı sabır işi, sadece bu sayede noise kontrolünü çok başarılı bir noktaya taşımışsın. XF16-80mm gibi F4 bir lensle bu temizlikte bir sonuç almak süper.

Zemin için 30 saniyelik ayrı pozlama kompozisyondaki dinamik aralığı çok güzel korumuş zaten, taş evin dokusu kaybolmamış. Ama bence zemin ve gökyüzünün birleşim hattındaki maskeleme geçişini bir tık daha yumuşatırsan bütünlük kusursuz hale gelebilir. Şeyi merak ettim bu kadar yüksek sayıda kareyi birleştirmek için hangi yazılımı kullandın? (sequator, deepskystacker veya farklı bir workflow mu?) bir de istifleme sırasında starry landscape modunda mı ilerledin yoksa maskelemeyi tamamen manuel mi hallettin?