Ben Apple tarafıyla ilgili bir sorun göremiyorum. Dünyanın en değerli şirketinin kendini korumak için ekstra önlemler alması şaşırtıcı değil. Apple’ın şirket içi bilgilerinin bir çalışan tarafından sızdırılması milyarlarca dolara patlayabilir. Bu sebeple ben olsam ben de sıkı denetim yapardım. İnsanların yatak odasına girilmediği sürece bir sorun göremiyorum.
Ayrıca elbette ki şirket içi bir çalışan Apple hakkında kamuya açık tartışmalara katılmamalıdır. Bunun ifade ya da düşünce özgürlüğüyle bir alakası yok. Tamamen iş etiğiyle alakası var. Çalışmak istemiyorsan çalışmazsın. Apple’da çalışacağım diyorsan da o gizlilik ve bağlılık sözleşmesini seve seve imzalayacaksın. Şikayet eden çalışanın rollendiğini düşünüyorum kendi kendine. Bu davadan Apple aleyhine bir şey çıkmaz. Tamamen “çamur at izi kalsın” davası bu. İnsanların aklında “Aa Apple gizlilik ihlal ediyormuş.” diye kalacak, bu da o çalışanın yanına kar kalacak, olacak olan bundan ibaret.
Tamamen spekülasyon haber olarak yorumluyorum. Burada yaptığınız yorumları da Apple düşmanlığınıza yoruyorum. Okumadan, anlamadan herkes tü kaka Apple demeye başlamış bile.