Makaleler
5
Eski-Bir-Apple-Calisani-Sirketin-Gizlilik-Haklarini-Ihlal-Ederek-Kendi.jpg

Apple, kullanıcı gizliliğini koruma politikalarını sürekli vurguluyor ve kullanıcıların kendilerini güvende hissedebilmeleri adına buna yönelik çalışmaları sıklıkla dile getiriyor. Kısa süre önce yaşanan bir gelişme ise bu düşünceyi tamamen sorgular nitelikte. Eski bir Apple çalışanı, kişisel mahremiyeti ihlal ettiği ve çalışanlarını çalışma saatleri dışında da gözetlediği iddiasıyla Apple’a karşı dava açtı. Yaşanan bu durum bazı…

Devamını Oku: Eski Bir Çalışan, Gizlilik Haklarını İhlal Ettiği İddiasıyla Apple’a Dava Açtı
Kaynak: Techolay

Eski-Bir-Apple-Calisani-Sirketin-Gizlilik-Haklarini-Ihlal-Ederek-Kendi.jpg

Apple, kullanıcı gizliliğini koruma politikalarını sürekli vurguluyor ve kullanıcıların kendilerini güvende hissedebilmeleri adına buna yönelik çalışmaları sıklıkla dile getiriyor. Kısa süre önce yaşanan bir gelişme ise bu düşünceyi tamamen sorgular nitelikte. Eski bir Apple çalışanı, kişisel mahremiyeti ihlal ettiği ve çalışanlarını çalışma saatleri dışında da gözetlediği iddiasıyla Apple’a karşı dava açtı. Yaşanan bu durum bazı…

Devamını Oku: Eski Bir Çalışan, Gizlilik Haklarını İhlal Ettiği İddiasıyla Apple’a Dava Açtı
Kaynak: Techolay
Haklı ya da haksız bilemem ama sessiz kalmamak lazım, hele ki büyük şirketler olunca.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne oldu "Güvenli" dedikleri şeye? Daha dur.. Şu yapay zekayı da iyice oturtsunlar, daha nelerinizi verecekler (satacaklar) şirketlere! Hala iphone alır yine de dolmuş duraklarında beklerim düşüncesinde olanlar var.

Hayatımda aldığım teknoloji ürünü olarak pişmanlık duyduğum tek şey şu iphone 14 Pro Max oldu! Aklıma çok fazla şey yazmak geliyor ama işte durup "Gerek var mı?" diye kendimi durduruyorum!

Linuxcu bi arkadas var forumda kapitalizm kapitalizm sevdalisi. Okuyor mu buralari?

Ben Apple tarafıyla ilgili bir sorun göremiyorum. Dünyanın en değerli şirketinin kendini korumak için ekstra önlemler alması şaşırtıcı değil. Apple’ın şirket içi bilgilerinin bir çalışan tarafından sızdırılması milyarlarca dolara patlayabilir. Bu sebeple ben olsam ben de sıkı denetim yapardım. İnsanların yatak odasına girilmediği sürece bir sorun göremiyorum.

Ayrıca elbette ki şirket içi bir çalışan Apple hakkında kamuya açık tartışmalara katılmamalıdır. Bunun ifade ya da düşünce özgürlüğüyle bir alakası yok. Tamamen iş etiğiyle alakası var. Çalışmak istemiyorsan çalışmazsın. Apple’da çalışacağım diyorsan da o gizlilik ve bağlılık sözleşmesini seve seve imzalayacaksın. Şikayet eden çalışanın rollendiğini düşünüyorum kendi kendine. Bu davadan Apple aleyhine bir şey çıkmaz. Tamamen “çamur at izi kalsın” davası bu. İnsanların aklında “Aa Apple gizlilik ihlal ediyormuş.” diye kalacak, bu da o çalışanın yanına kar kalacak, olacak olan bundan ibaret.

Tamamen spekülasyon haber olarak yorumluyorum. Burada yaptığınız yorumları da Apple düşmanlığınıza yoruyorum. Okumadan, anlamadan herkes tü kaka Apple demeye başlamış bile.