Çözüldü Eski CD-ROM'lardaki multimedya tuşları ne işe yarar?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Hakan Yusuf

Uzman
Makaleler
5
Yer
Kocaeli
Eski bilgisayarın CD-ROM'unda şarkı atlama, kulaklık girişi ve ses artırma azaltma tuşu gördüm, bunlar ne işe yarıyor? CD-ROM'a CD atıldığında bilgisayarda gözükmüyor, oradan mı dinliyoruz anlamadım.
Bilen varsa yazabilir mi?

@Yener K / @Yonga : Soruyu tekrar okuyun, o zaman anlarsınız.

PC'ler Audio CD'leri görebiliyorlar ve çalabiliyorlar. Fakat istersen o tür CD sürücülerde çalmayı o tuşlarla kontrol edebilirsin.
Bende iki tane bu sürücülerden var:

Sadece tuş takımı değil, uzaktan kumandası da var.

Son düzenleme:
Çözüm
Soruyu tekrar okuyun, o zaman anlarsınız.
Dostum soruyu anlamadığımızı nereden çıkardın? Yener K zaten cevabı vermiş ben de bilgisayarda görünmemesi üzerine gittim? Evimde küçükken bilgisayar laboratuvarım vardı. Windows 2000'den beri tüm nesillerde bilgisayarlarla büyüdüm zaten. Nero ile müzik CDsi de yazdım oyun da kopyaladım. Benim anlamadığım bir konsept değil yani. Üzerine şu an mesleğim bu.

Son düzenleme:
Eski bilgisayarın CD-ROM'unda şarkı atlama, kulaklık girişi ve ses artırma azaltma tuşu gördüm, bunlar ne işe yarıyor? CD-ROM'a CD atıldığında bilgisayarda gözükmüyor, oradan mı dinliyoruz anlamadım.
Bilen varsa yazabilir mi?
Bende bir ara bahsettiğin CD okuyucular vardı. İçinde müzik bulunan CD'ler için o.

Kare şeklinde kaset gibi bir şey vardı taktığımız o neydi abi?
Disket sürücüsünden mi bahsediyorsun?

1715334402776.webp

1.44 MBlık disketleri takabildiğimiz sürücüydü bu da. Hatta profil fotoğrafımda da var kendi çektiğim görsel. Buraya da atayım:

1715334443779.webp

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt