Eski, ısınan dizüstü bilgisayar için Linux önerisi

dark_1234

Deneyimli
Merhaba, Acer Aspire E1-522 AMD A6 5200 ekran kartsız 3 GB RAM'li bir laptop var. Windows'da çok ısınıyor. Evdeki akılsız televizyona bağlayıp film dizi izlemek için düşünüyorum. Bana hafif, basit Firefox yükleyebileceğim bir Linux önerin. Aklıma Pardus geldi, öneriniz nedir? Böyle karmaşık olmasın, sürücü derdi çekmeyelim. Firefox'da 1080p'de filmi izleyebilelim.

Son düzenleyen: Moderatör:
antiX Linux önerebilirim hocam, en hafif seçenek o olacaktır kullanması da pek zor değil bence.

Pardus'un son sürümlerde kendini çok geliştirdiği ve kullanım rahatlığı konusunda ilerleme sağladığı söyleniyor.

Bizzat Linux camiasında bulunan Yusuf İpek de aynı şekilde düşünüyor.

Sence?

Etap'ın sürümünü kullanmadım ancak masaüstü sürümünde hala eksiklikleri olduğunu düşünüyorum. Yine de kullanılabilir tabii.

İfadeler: 144
antiX Linux. Bu sisteme Mint öneren olursa ciddiye almayın. Cinnamon masaüstü ortamı ağır sayılabilir.

Etap'ın sürümünü kullanmadım ancak masaüstü sürümünde hala eksiklikleri olduğunu düşünüyorum. Yine de kullanılabilir tabii.

Peki konu sahibi için XFCE temelli Pardus nasıl olur? Donanımı da hesaba katarsak...

ETAP sürümü akıllı tahtalar için zaten .

İfadeler: 144
Peki konu sahibi için XFCE temelli Pardus nasıl olur? Donanımı da hesaba katarsak...

ETAP sürümü akıllı tahtalar için zaten .
Neden olmasın, ama AntiX açık ara daha az kaynak tüketiyor ve özellikle eski donanımlar için geliştirilmiş.

Neden olmasın ama antiX açık ara daha az kaynak tüketiyor ve özellikle eski donanımlar için geliştirilmiş.

O zaman bence öncelikle Pardus XFCE'yi denesin, olmazsa AntiX'e yönelir .

Son düzenleme:
Bende antiX derim ama bir ara MX Linux kullanmıştım 300 MB gibi RAM tüketimi vardı ama bakıyorum antiX daha da az sistem kaynağı tüketiyormuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…