Rehber Eski Need For Speed oyunlarında FOV ayarlama

Giriş

Selam millet, bugün yine bir rehber ile karşınızdayım. Bugün eski Need For Speed oyunlarında FOV değerini değiştirmeyi göstereceğim. Maalesef oyun içinden bu ayar ayarlanamıyor, ama bu rehber ile kolayca ayarlayabilirsiniz. Özellikle Carbon'un FOV değeri aşırı düşük olduğundan, oyun bayağı yavaş hissettiriyor. Ama oyun gayet hızlı, sadece olay kötü FOV değerinde.

Fazla uzatmadan rehbere geçmeye başlayalım.

Rehber

Hazırlık

Şimdi göstereceğim bu yöntemi NFS Carbon, Most Wanted ve Pro Street üzerinde denedim. Ama muhtemelen tüm Black Box yapımı Need For Speed oyunlarında çalışıyor. Oyun listesini spoiler içinde vereceğim.

İlk yapmanız gereken şey, NFS-VltEd programını yüklemek olmalı. Bu programı bir çok modu yüklemek için kullanabiliyorsunuz, ama bu sefer sadece FOV ayarı değiştirmek için kullanacağız. Programı yüklemek için yeni bir işletim sistemine gerek yok. Ama .NET Framework yüklemeniz lazım, programın indirme sayfasından kolayca bunu halledebilirsiniz.

Eğer Linux kullanıyorsanız, bu program Linux üzerinde Wine ile de gayet güzel bir şekilde çalışmakta. Eğer programı açacak hale geldiyseniz sonraki kısma geçebiliriz.

Modlama

Programı ilk açtığınızda sizi boş bir ekran karşılayacak. File yazan tuşa basıp "open" tuşuna basıp, oyununuzun klasörünü seçin. Eğer oyununuzun exe dosyasının ismini değiştirdiyseniz, oyunun sürümünü desteklemediği ile alakalı bir hata alabilirsiniz.

Bu rehber için Need For Speed - Carbon kullanacağım. Oyununuzu seçtiğinizde sol tarafta bazı klasörler göreceksiniz. Bizim istediğimiz klasör "camerainfo" klasörü.

Camerainfo klasörünü seçtiğinizde başka klasörler de göreceksiniz. "bumper" tampon kamerasının, "close" yakın kameranın, "far" uzak kameranın, "hood" kaput kamerasının, "drift" ise drift kamerasının değerlerini değiştirmenizi sağlıyor. Bu örnekte yakın kamerayı değiştireceğiz, bunun için "close" yazan yere basın. Tüm kamera çeşitlerinin FOV değeri ayrı ayarlanabiliyor.

Sonra sağ tarafta değer göreceksiniz, FOV yazan yere bazın, iki tane değer var. 0 başlangıç FOV değeri, 1 ise hızlanınca değişen FOV değeri. Bu değer Carbon'da bir işe yaramıyor gibi, o yüzden bu oyunda ikisini birden aynı yapabilirsiniz.

Need For Speed: Carbon için 80-90 derece bence gayet güzeldir, burada istediğiniz değeri buraya girebilirsiniz.

Bu değer dışında bonus arabaların değerlerini de, klasörleri açtığınızda bulabilirsiniz. Burada polis arabaları, çöp arabaları vesaire gibi bonus arabaların değerleri var.

İstediğiniz bir değeri girdikten sonra, ya üst taraftaki menüden, ya da CTRL+S yaparak değişiklikleri kaydetmeniz lazım. Kaydedildiğinden emin olmak için aşağıda çıkan yazıya bakabilirsiniz. Eğer her şeyi doğru yaptıysanız, oyunu bir sonraki açışınızda düzenlediğiniz kameranın FOV değeri değişecektir.

Bitiş ve sonuçlar

Evet artık rehberimizin sonuna gelmiş durumdayız, umarım burada gördükleriniz işinize yarar. Artık eski Need For Speed oyunlarında istediğiniz FOV değerini ayarlayabileceksiniz. Bu ayar ile bayağı saçma şeyler yapılabiliyor, geçen 120 FOV verdim, araba 100 KM'de bile uçuyor gibi görünüyordu. O zaman artık NoobSoldier26 kaçar. Bu ekran görüntülerini bırakarak kaçar tabii ki.

Son düzenleme:
Carbon'u hayatım boyunca hiç bitiremedim. Bu rehber sayesinde tekrar hatırladım ve başlayasım geldi. Hatırlatma için teşekkürler ve güzel bir rehber olmuş. Oyunu oynamaya başladığımda uygulayacağım.

Eline sağlık dostum.
Elinize sağlık.

Teşekkür ederim.

Carbon cidden güzel oyun, hem de sıkıcılaşmadan biten eğlenceli bir oyun. 11 yıl önce internet kafe içinde oynamıştım, sonra 2020 yılında bitirdim. Oyunu bitirdikten sonra her şeyi açma hilesi yapıp, Endgame modunu yükleyince mis gibi oluyor.

Most wantedda çok sıkıntı yok. Most Wanted oynayanlar kesinlikle widescreen fix kurmalı. Canım çekti dur bir Most Wanted kurayım.

FOV değil de bu NFS MW2'nin mekaniklerini çözebilen bir yol bulundu mu acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…