Çözüldü Eski PC USB’den açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

cansxxr

Becerikli
Kullanılmayan bir bilgisayar vardı. Ara sıra aciyormus bizimkiler ama kaç yıldır formatlanmiyor ve Windows siyah ekranda filan kalıyor gereksiz fazla yavaş aciliyor. Eski bir de hard disk filan karışık bayağı bilgisayar. Format atacaktim USB hazırladım BIOS'tan 1.ye USB'yi 2. ye hard diski alıyorum kaydediyorum fakat gene de hard diski açıyor USB'yi açmıyor. Sorun ne nasıl çözerim? BIOS 2011 sürüm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Rufus ile USB'yi hazirlarken su uc secenegi de secip, oyle tekrar deneyin. Bir de Rufus'unuzun guncel olduguna emin olun. 4.5 su an en guncel surum.

1720271565023.webp

Buna ek olarak Windows 10 surumu ile acikcasi pek alakasi yok. Sizin islemciniz ve anakartinizdan cok daha kotu ve alt sinif donanimlara rahatlikle bypass ile 11 bile kurabilmistim ve stabildi. Buyuk ihtimalle ya ISO'nuzda, ya USB belleginizde, ya da ISO'yu yazdirma biciminizde bir sorun var.
Boot menüsünü kullanacaksın BIOS yerine. Boot menüde de hard disk altında olacak USB. Tabii MBR yaptığını düşünüyorum.

MBR yaptım hocam tabii ki önceki siteden hazırlanan metindeki gibi MBR'ye çevirdim eski diye. Boot menüsü PC açılırken ESC'ye basarak actigimizmi başka şekildemi yoksa?

Sanırım F12ymis bastim bu ekran geldi hocam.

1000020250.webp

Boot menüde zaten yer değişmez. Olmadıysa USB belleği hatalı hazırlamışsındır. Zaten USB bellek MBR'ye çevrilmez. MBR yazdırılır. Şimdi git, sıfırdan bir MBR USB hazırla Rufus ile 👍

Hocam normal şekilde Rufus'ta ISO'yi seçtim ve metinde yazanları yaptım. 2012'den eskiyse BIOS MBR seçeneğini seçin diyordu onu da yaptım. Normal şekilde yaptım bir şeyi filan cevirmedim? Şimdi tekrar hazırlayacağım boot menüden tekrar deneyeceğim.
Belki kendi olmamistir bilmiyorum ama dediğim gibi bir şeyi cevirmedim yazanı yaptim.

MBR yaptım hocam tabii ki önceki siteden hazırlanan metindeki gibi MBR'ye çevirdim eski diye.
Bu dediğine istinaden çevirme dedim. Bu durumda sorunsuz Boot etmesi lazım USB’den. BIOS sürümü nedir? Bir de işlemci ne ve Windows kaç kurmaya çalışıyorsun?

Geri
Yukarı Alt