Eski Rockstar Geliştiricisi: "GTA 6 sızıntıları satışları etkilemez"

MeReKGs67 7

Uzman
Selamlar arkadaşlar, son günlerde internete düşen GTA 6 sızıntıları malumunuz ortalığı bayağı karıştırdı. Sosyal medyada ve forumlarda çoğu kişi bu sızıntıların Rockstar'a çok büyük darbe vuracağını, oyunun gizemini bitirdiğini ve satışları baltalayacağını düşünüyor. Ancak eski bir Rockstar çalışanından bu duruma oldukça farklı bir bakış açısı geldi.

1995 ile 2009 yılları arasında Rockstar North bünyesinde teknik direktör olarak çalışmış olan Obbe Vermeij, X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada bu sızıntıların aslında abartıldığı kadar büyük bir olay olmadığını söyledi. Kendisi bizzat içinde bulunduğu San Andreas dönemindeki meşhur Hot Coffee skandalını örnek gösterdi. O dönem oyunun raflardan toplatıldığını, derecelendirmesinin Adult seviyesine çekildiğini ve kongre soruşturmalarına kadar giden devasa bir kriz yaşandığını hatırlatarak, şu anki oynanış sızıntılarının o günlerin yanında hiçbir şey olduğunu belirtti.

Vermeij ayrıca insanların genel algısının aksine, GTA 6'yı alacak oyuncuların yüzde doksanının internette sızdırılmış düşük kaliteli video parçaları aramadığını, kimsenin spoiler peşinde koşmadığını ifade etti. Kendi tahminine göre bu durum stüdyo çalışanlarının moralini bozsa da GTA 6 çıktığında önümüzdeki on beş yıl boyunca satmaya devam edecek ve bu sızıntılar sadece ufak bir pürüz olarak kalacak.

Tabii madalyonun diğer tarafında Take-Two işi ciddiye alıp sızıntıları yapan kaynağı bulmak için Discord ve Microsoft tarafına mahkeme celbi gönderdi bile. Schreier'ın aktardığına göre içerideki çalışanlar da oldukça yıpranmış durumda.

Sizce bu sızıntılar gerçekten insanların düşündüğü gibi Rockstar'ı ve oyunun çıkışındaki satış ivmesini etkiler mi, yoksa GTA gibi bir marka için bunlar gerçekten de önemsiz detaylar mı?

Kaynak: GTA 6 Leaks 'Far Less Consequential' Than Hot Coffee, Ex-Rockstar Dev Says - Shane the Gamer

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence arttırır gibime geliyor benim.

Adam kafayı kırıp torrentlese, hisseleri sağlam çakılacak hala laga luga yapıyor burada.

Eğer oyun sızar ise oyundan fazla beklentisi olmayan adam para vermemek için girer hikaye modunu oynar sonra siler eğer gerçekten full hikaye var ise. Online ile işi olan adam alır oyunu mecbur olarak. Bana kalırsa her türlü alınması lazımda zaten. Bu oyun hikayeden ibaret değil, istesen 1-2 günde hiç kalkmadan bitirir zaten. Online kısmı ise bitmiyor asla adamlar kaç senedir GTA 5 online'dan ekmek yedi. GTA 6 online nasıl olacak hiç kestiremiyorum.

Tek bir korsana yayılmasına bakar satışlar.
Şahsen adamın yerinde ben olsam ne kadar aktivite varsa yaparım. Farkettiyseniz belli başlı şeyler harici hiçbir şeyle etkileşime girmiyor öyle aval aval geziniyor arada ateş ediyor falan. Mesela dans pistinde sağ altta "Dance" yazıyordu hiç girmedi o topa. Ya o etkileşimler hazır değil onu bildiği için yapmıyor ya da gerçekten Rockstar çalışanı, fazla bir şey göstermek istemiyor.

Yani demek istediğim bence internete falan düşmez oyun. Düşse de millet virüslü diye korkar zanlımca.

Kasıtlı olarak video çıksın diye de yapıyor olabilir. Çünkü oyunu incelemesi bittiğinde hala çıkmazsa 2 güne unutulacak biri.

Adam aval aval gezip hiçbir etkileşim kurmadığı halde oyunda hatalar görünüyor. Etkileşime girse kim bilir neler neler çıkacak. Yani adamın elinde eski bir sürüm var ve çok az görevi içerdiğini düşünüyorum. Bu arada Lucia'yı sızdırsa bile bence görev kronolojisi olarak Lucia'yı zaten oyun başında kurtaracağız sonraki görevler muamma.

Kasıtlı olarak video çıksın diye de yapıyor olabilir. Çünkü oyunu incelemesi bittiğinde hala çıkmazsa 2 güne unutulacak biri.
Dediğin de mantıklı aslında. Oyun sonuçta 19 Kasım'da çıkıyor. Belki o zamana kadar sürekli video paylaşacak ama o zaman da çok bayar be.

Kendini iyi hissettirmeye çalısıyor elinde sonunda kırılıcak buda ve herkes offline oynayabilicek geriye Multiplayer kalıcak eğer Multisi kalitesiz ve hile dolu olursa muhtemelen o parayı veren kişisi sayısı korsan oynayandan az olucak. Ben 2 3 leak izledim çok hoşuma gitmedi .

Bu arada Lucia'yı sızdırsa bile bence görev kronolojisi olarak Lucia'yı zaten oyun başında kurtaracağız sonraki görevler muamma.
Bana Lucia bir görev sonrası hapse girecek gibi geliyor. Ama düşününce de oyunda azcık ilerledikten sonra hapse girerse de bu süreçte sadece Jason'la oynayacağız demektir eğer hapis içinde Lucia için bir olaylar olmuyorsa. Aynı zamanda hapisten çıkması uzun sürebilir veya hangi suçtan içeri girecekte hemen çıkacak içeriden bunlar soru işareti hep. Bu şekilde düşündüğüm kadar da Lucia'nın en başından beri hapiste olacağı Jason ile biraz takıldıktan sonra hapisten çıkacak gibi geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…