Eski sistemde Linux işletim sistemi oyun performansı

Arkadaşlar merhaba.

Kardeşimde Intel i5 650 CPU'lu, R7 240 2 GB GPU'lu ve 8 GB RAM'li bir bilgisayar var. Bu bilgisayarda Windows 10 kurulu haliyle yavaş çalışıyor. CS:GO'da 100 FPS, GTA V'de 1080p'de 33 FPS alıyor. Linux'un herhangi bir sürümünü kurmak istiyorum, sizce ne kadarlık bir FPS düşüşü yaşatabilir? Ve hangi sürümü ya da modeli kurmalıyım? Ekran kartı 2013 çıkışlı olduğu için GTA'da DXVK işlemi sırasında FPS düşüşü yaşar mı? Kararsız kaldım.

Teşekkürler.

Ekran kartınız Vulkan 1.2 destekler. Windows'ta oynadığınız çoğu oyunu benzer performansla, CPU darboğazı olanları ise biraz daha yüksek performansla oynayabilirsiniz. Herhangi bir Linux dağıtımını kullanabilirsiniz(oyun performansında dağıtım çok etki etmez), başlangıç için Mint veya Ubuntu deneyebilirsiniz. GTA V Online'yi anticheat dolayısıyla oynayamazsınız ama GTA V Story oynayabilirsiniz. Oyunları Proton 7.0 sürümüyle açmanız gerekir, güncel Proton sürümleri daha güncel Vulkan talep eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…