Bu konuda verilen bilgiler kötü amaçlı kişilerin bunlara kolayca ulaşmasına sebebiyet verebilir. Bu gibi bilgileri tht gibi forumlarda ararsanız daha iyi olacaktır.
IP kameradan kastınız çok detaylı birebir kamera gibi olup kamera programlarına bir şekilde entegre edebilmek ve istediğiniz yerden kamerayı izleyebilmek değilse scrcpy gibi programlara bakabilirsiniz, açık kaynakldır. Çalışma şekli ADB ile telefona bağlanıp telefon ekranını bilgisayara yansıtabilir veya Linux'a özel olması şartıyla doğrudan telefonun kamerasını işletim sistemine kamera olarak entegrasyonunu yapabilirsiniz. ADB'nin Wi-Fi üzerinden bağlanma desteğiyle de telefonu bilgisayara bağlamadan sadece şarja takılı tutarak kameraya erişebilirsiniz. Şahsen kendim bir süre telefonumu masaüstü bilgisayarıma webcam yapmak için kullandım, ara sıra hala kullanırım ve amacınıza göre size de iyi hizmet verebilir. Detaylarına çok girmiyorum çünkü bunlar scrcpy'nin GitHub sayfasında gayet iyi açıklanmış şeyler.
IP Camera'dan kastığınız ne ben de pek emin değilim fakat eğer telefonu kamera olarak kullanmaksa ana amaç benim de önerim DroidCam kullanmanız olur, bilgisayara ve telefona kurun. İnternet üzerinden kameraları kullanabiliyorsunuz ve 1080p desteği var.
Selamlar, bu rehberde Iriun Webcam programının ne olduğunu, ne işe yaradığını ve nasıl kullanıldığını anlatacağım. Rehber kısa olacak: Iriun Webcam, eğer kameranız yoksa telefonunuzun kamerasını bilgisayara yansıtmanızı, webcam olarak kullanmanızı sağlıyor. Kameram olmadığı için ben de...
techolay.net
Bunun için rehber yazmıştım, uzun zamandır kullanıyorum güvenilir deneyebilirsiniz.