Estetik bir sistem mi yoksa 600 Hertz monitör mü tercih edilmeli?

Krmm

Üstün
Arkadaşlar konuyu çok uzatmadan kısaca açıklayacağım.

Sistemimi upgrade edeceğim ve aynı anda bir de monitör alacağım.

Şu anki sistemimi komple değiştirip estetik açıdan güzel duracak, akvaryum kasa ve RGB fanlarla bir sistem toplarsam 50 bin lira vermem gerekiyor fakat monitör olarak ise 400 Hertz alabiliyorum.

Lakin şu anki kasamı ve içindeki parçalardan sadece gerekli olan birkaç parçayı değiştirirsem 20 bin lira versem yetiyor. Durum böyle olunca 600 Hertz monitör alabiliyorum ama şu anki kasam ve içindeki fanlar falan inanılmaz çirkin duruyor. İsterseniz fotoğraf bile atabilirim. Kasamı masamın üstüne bile koyasım gelmiyor yani o derece.

Sizce hangi seçenek mantıklı?

Benim tercihim sistemi kendi tercihime göre yükseltmek ve iş görecek bir IPS monitör almak olurdu, daha sonradan görüntü kalitesi için OLED monitör bakardım.

Benim tercihim sistemi kendi tercihime göre yükseltmek ve iş görecek bir IPS monitör almak olurdu, daha sonradan görüntü kalitesi için OLED monitör bakardım.
Hocam ondan bahsetmedim fakat şuan 4k oled monitörüm var. 2. Monitör alacam e-spor oyunları için. Üstteki 2 seçenek arasında kaldım yani bir türlü karar veremedim.

Hocam ondan bahsetmedim fakat şuan 4k oled monitörüm var. 2. Monitör alacam e-spor oyunları için. Üstteki 2 seçenek arasında kaldım yani bir türlü karar veremedim.
İllaki para harcayacaksan sistemine ver geç parayı, monitör varsa ikincisi için ekstra masrafa gerek yok bence, sonra düşünürsün.

Peki şöyle bir şey düşünsek ;

HYTE 60 gibi bir kasa alsan ardından sadece gerekli değişiklikleri (hangi ekipmanlar olduğunu da yazmanı tercih ederdim ) yapıp 600 Hz(400 hz ile 600 hz farkını çıplak gözle algılayorsan maşallah bu arada ) monitör alsan?

Hocam hyte kasayı en başta düşünüyordum fakat ekran kartını dikey olarak taktığımız aparat pcie 4.0 olarak geldiği için ve ileride PCI 5.0 ekran kartına geçtiğimde kasayı da değiştirmem gerekebileceğinden hyte kasadan vazgeçip lianli kasa düşünmeye başladım. Zaten ikisi de akvaryum kasa yani çok farkları yok. Yani sırf estetik bir kasa için extradan 30 bin lira vermem gerekiyor. Fakat vermeyip bu parayı monitöre kaydırıp 600 Hertz alabiliyorum. Durum böyle işte kaldım arada hocam

Öncelikle sana bir iyi haber vereyim o zaman Hyte Y70 Pci 4.0 olsa da, PCI 5.0 olarak çalışıyor. Buradan okuyabilirsin. Buradanda lab testlerini kontrol edebilirsin Yani en azından 50 serisi Nvidia kartları için 5.0x16'yı çoğu bilinen markada testleri sağlanmış. Daha rahat karar verebilmen içinde sana bir öneri sunmak isterim. Boş bir kağıda yada "Excel Sheet"'ine artı ve eksi yönler olarak sayfa aç. Kafandan geçenleri yaz ve artı mı eksi mi olduğunu düşün senin için. Hangisi ağır basıyorsa onu yap Çünkü ne benim ne de bir başkasının fikirleri seni hiç bir zaman tatmin etmeyecektir. Ancak kendi kararların seni tatmin edecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…