m4tehan

Yetkin
Otelde kasap bölümünde çalışıyorum, bölümün kendi bıçakları keskin değil et doğrarken yağlarını falan kesmekte zorlanıyorum, herkesin kendine ait bıçağı var ve ben de zorluk çıkmaması için keskin ve etleri rahatlıkla kesebilecek bir bıçak önerisi istiyorum, şimdiden önerileriniz için teşekkürler.

Güncelleme: Şef bıçağı önerisi de olur, tahminim şef bıçakları rahatlıkta keser her şeyi.

Son düzenleme:
Benim bildiğim profesyonel şef bıçakları genellikle el yapımı oluyor. Fiyatları hakkında bilgim yok, araştırıp ihtiyacınıza uygun bıçak imal ettirmenin maliyetini öğrenebilirsiniz.

Tavsiyem yurt dışından almanız olur. Türkiye'deki çoğu bıçağın kalitesi berbat oluyor. Almanya'dan özel getirttiğim bıçakları kullanıyorum ben. Özellikle Japon bıçaklarına bakabilirsiniz. Santoku güzel bir bıçak işinizi görür.

Tavsiyem yurt dışından almanız olur. Türkiye'deki çoğu bıçağın kalitesi berbat oluyor. Almanya'dan özel getirttiğim bıçakları kullanıyorum ben. Özellikle Japon bıçaklarına bakabilirsiniz. Santoku güzel bir bıçak işinizi görür.

Aslında Almanya'daki akrabalarıma 1 hafta önce söyleseydim getirirlerdi ama şu an türkiyedeler ve gitmeleri 5. ayı bulur benim stajım 4 ay 🙂 ve evet Japon bıçakları çok güzel ama en ucuzu 17 bin TL siz gene de bana Türkiye'den önerebilir misiniz?

Hangi modeli ?

Hocam, bildiğiniz bir bıçağı önerseniz.

Aslında Almanya'daki akrabalarıma 1 hafta önce söyleseydim getirirlerdi ama şu an türkiyedeler ve gitmeleri 5. ayı bulur benim stajım 4 ay 🙂 ve evet Japon bıçakları çok güzel ama en ucuzu 17 bin TL siz gene de bana Türkiye'den önerebilir misiniz?

Hangi modeli?

Hocam, bildiğiniz bir bıçağı önerseniz.

Orijinal sürmene bulabilirseniz olabilir. Karadeniz turunda direk üretimhaneden almıştım mükemmel bıçaklar. Onun dışında yine orijinal solingenler güzeldir.

Yıllardır pirge duo serisini kullanırım, vaov denecek bir özelliği yoktur fiyatı uygundur.

Uçuk kaçık fiyatlarda olan adına özel ömürlük bir bıçak bakmıyorsan öneririm.
Örnek:

Biraz daha çıkarsan şekilli şukullu bıçakları da var ancak ben kullanmadım.