Çözüldü Ethernet hızı 1000 MBit'ten 100'e düşüyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ahmtatlgn20
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ahmtatlgn20

Başarılı
Eski bilgisayarıma HDD'leri takıp sunucu misali kullanmak için TP-Link TL-SG105E model gigabit Switch satın aldım. İnternet ve iki bilgisayarı bağladım ancak asıl kullandığım bilgisayarda hız gigabitte kalmıyor. Sürekli bir süre sonra 100Mbit'e düşüyor. Aygıt yöneticisindeki ayarlarım doğru şekilde. Switch ayarlarını da 1000MBIT'e zorladım ama sonuç aynı.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI B460M-A Pro bilgisayarında oluyor değil mi bu durum? Eskiden modeme bağlıyken oluyor mu? Ağ kartı sürücü sürümün nedir?
Evet B460 yongalı anakartımda oluyor. İnternet hızım zaten 65Mbit olduğu için daha öne gigabit mi bağlı dikkat etmedim ancak büyük ihtimalle gigabit idi. Ağ sürücüsü güncel.

Şu an modemden gelen kablo switch'e internet taşıyor. Cat6 0.5M kablo ile B460 anakarta, Cat6 bir diğer kablo ile de sunucu olarak kullandığım cihaza bağlılar. Port 1 modemden gelen internet.

Bilgisayarımı yeniden başlatıp ağ kablosunu çıkarıp tekrar taktım. Şu an gigabit sabit çalışıyor bir problem yok ilerleyen saatlerde durum ne olur bilmiyorum. Umarım bu şekilde sorunsuz çalışmaya devam eder.

Yaptığınız ayarı ben de yapıyorum ama gene Ethernet hızım 1000'den 100'e düşüyor. Çok şey denedim hatta bu yaplıan ayarlar kendi kendine sıfırlanıyor. Bazen kablo değiştirdim, Ethernet kartı aldım, internet sağlayıcımla görüştüm defalarca ama hala çözüm bulamadım.

Başka PC'ye taktınız mı kabloyu? Ya da laptopa?
Hayır takmadım. Sorunu da önceki mesajda ekran resmini attğım şekilde çözdüm ve o zamandar beri bir daha sorun olmadı.

Hayır takmadım. Sorunu da önceki mesajda ekran resmini attğım şekilde çözdüm ve o zamandar beri bir daha sorun olmadı.
Üstüme alınmışım ya Diğer arkadaşa sorulmuş.

Arada switch varsa switch ayarlarına da bak kendi arayüzünden orda da bir şeyler yapmıştım sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…