Ethernet kablosu ile oyun oynarken kasma hissi

Gocumanadam

Uzman
Bütün oyunlarda Ethernet kablosu ile baglanınca kasma yaşıyorum. Farklı Ethernet kabloları ve modem değistirerek de denedim sorun aynı. İlk zamanlar masaüstü PC'de sorun olduğunu düşünüyordum. Laptop ile de denedikten sonra sorunun kablolu internet ile oluştuğunu fark ettim. Sadece Wi-Fi ile bağlantı yapınca düzeliyor. Zaten hissiyat olarak da oyunlarda kablolu ile Wi-Fi arasında bariz. Oyunlarda mermiler daha duzgun gidiyor Wi-Fi ile ve hissiyat da daha hızlı ve akıcı. Laptop ve masaüstü PC olmak üzere 2 cihazda aynı şekilde tepki veriyor. Bu sorun yeni bir eve taşınmam ile başladı. İnternet servis sağlayacısı ile görüştügümde sorun yok deniyor. Sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Wi-Fi ve Ethernet hızındaki fark ile ISS arasında hiçbir bağ kuramıyorum. Buradaki kriterler belli: Modem > kablo > Ethernet adaptörünüz > Ethernet sürücüsü.

Farklı Ethernet kabloları ve modem değistirerek de denedim sorun aynı.
Ping ölçtünüz mü?

Açıkçası konunuz bana çok şüpheli geldi. Yani sorunu hem laptop ile hem de DTPC ile yaşamış olmanız, kablo değişimi ve modem değişiminin fark yaratmamış olması bana mantıklı gelmiyor.

DSL mi fiber mi kullanıyorsunuz? Ping testi farkına baktınız mı Ethernet ve WiFi arasındaki?

Fiber kullanmaktayım. Pingler normal paket loss yok oyunlarda. Ping testini nereden yapmalıyım?

Anlattıklarınıza bakınca sorunun -ki gerçekten varsa- modem kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Taktığınız diğer modemi yazmamışsınız ama şu aşamada gerçekten böyle bir sorun varsa o da bozuk olabilir pek tabii.

Sorun modemde değilse Ethernet kablonuzda. Onda da değilse laptop ve PC'nin Ethernet adaptörü farklı olacağına göre iki sistemde yüklü olan bir yazılım da soruna sebep olabilir.

Hocam peki bir sorun neden olabilir? Donanımsal bir arizaysa hangi parçadan kaynaklı olabilir? Böyle bir ihtimal var mı?

Sizi hatırlıyorum, Technopat tarafında da konu açmıştınız. Hocam yanlış anlamayın, yaşadığınız sorun tamamen plasebo. Orada da aynısı söylemiştim. Çünkü teknik olarak yaşadığınız sorunların çözümü bellidir. Modem/kablo/ethernet-LAN portları. Dediğinize göre modem değişmiş, farklı cihazlarda (Laptop, PC)'de denemişsiniz, farklı Kablo'da denemişsiniz değişen bir şey yok diyorsunuz. ISS kaynaklı olamaz. Eğer şüpheniz ONT'de ise onunla da alakası yok. ONT sinyali çeviren cihaz. FTTH kurulumunda da sıkıntı olamaz. Çünkü WDM devrelerde 0.10PCP, OLT lazer 1310/1490nm dalga boyuna denk devreler ayarlanır, bağlantı yar var olur ya da olmaz.

Geriye tek bir durum kalıyor, Plasebo.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sorun plasebo falan değil. Yıllardır oynadığım oyunlarda sorunu yaşıyorum. Aynı oyunları 4-5 farklı eski sistemlerimde de oynadım. Belki yazılımsal belki de yüklü olan bir program yapıyor ama emin değilim. Karakterin ağır çekim koşup duran hedefe spray atıp fareyi kontrol edememenin neresi plasebo? Öyle ufak tefek bir sorun değil. Şu an laptop ile yine deniyorum Wi-Fi bağlantıda bu sorunu yaşamıyorum. Kabloyu taktığım zaman başlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…