• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

€30,46 tutan siparişim gümrükten geçer mi?

CentrumBoss

Yetkin
Amazon Almanya'dan aldığım ürün, kargo ve vergiler dahil 30,46€ tuttu. Ödeme ekranında vergiyi de ödedim. Bildiğim kadarıyla gümrükten geçemeyecek ürünleri Amazon zaten göndermiyor. Siparişi verebildiğime göre gümrükten geçer diye düşünüyorum ama arkadaşım üst sınırın 27€'ya düşürüldüğünü söylüyor. Sizce iptal mi etmeliyim siparişi ?

Bu arada bu kadar vergi ve kargo ücreti ödememe rağmen Türkiye'de en ucuza satan yerden 500 lira daha uyguna geldi.

Son düzenleme:
23 cent ile aşıyor görünüyor fakat promosyonlu fiyat kabul edilirse geçmeli. Satıcıyla konuşup 27 euro yazdırma şansın varsa garanti olur, 23 cent için müşavir vesaire uğraşmak gerekmesin.

23 cent ile aşıyor görünüyor fakat promosyonlu fiyat kabul edilirse geçmeli. Satıcıyla konuşup 27 euro yazdırma şansın varsa garanti olur, 23 cent için müşavir vesaire uğraşmak gerekmesin.
Yazdım satıcıya teşekkürler.

Sadece ürün ve kargo ücretinin Total'de 30 euroyu geçmemesi lazım. Hesaplamaya vergi dahil değil. Sorunsuz geçecektir.

Kısaca özetlemek gerekirse; 27 euroluk bir ürün satın aldınız, 3 eurodan fazla kargo ücreti öderseniz gümrükten geçmeyecektir.
Peki ürün 28 euro ve kargo ücretsiz. Bu durumda geçer mi? Hayır geçmez çünkü ücretsiz kargo ile satın aldığınızda gümrükte +3 euro kargo bedeli yansıtılıyor. Bu durumda 30 euroyu geçmiş oluyorsunuz. Ücretsiz kargo ile satın alıyorsanız Total'de 27 euro sınırınız var mış gibi hesaplayabilirsiniz. Kargo bedeli ödeyecekseniz 30 euro üzerinden gidebilirsiniz. Örnek; kargo 8 euro, 30-8= ürün için kalan maksimum ödeyebileceğiniz bedel 22 euro.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…