Merhaba.
Euro Truck Simulator 2'de yaşadığım ve sonra çözdüğüm bir sorunu anlatmak isterim.
Oyun içerisinde bir anda sesler bozuluyordu. Mesela korna sesi duyulmuyor, kabin içindeyken sinyal sesleri duyulmuyor ve hatta havalı fren sesi bile duyulmuyordu. Arada geliyor, sonra gidiyordu. Bununla ilgili SCS ile iletişime de geçtim ama çözüm bulamadılar.
Bu süre içerisinde denediklerim:
- Oyun dosya bütünlüğünü doğrulama.
- Oyunu silip tekrar kurmak.
- Oyunu silip farklı bir diske kurmak.
- Oyunun önceki veya sonraki sürümlerine geçmek.
Hiçbiri sorunu çözemedi. Belgelerim içerisindeki ETS 2 klasöründe profil kayıtları vardı. Bunları başka bir yere taşıyarak yedekledim. Daha sonra oyunu tekrar açtım. Profil falan hepsi gitmişti. Yeni profil ile girdim ve sorun ortadan kalkmıştı. Sorun profil dosyalarındaydı. Aynı şekilde profil dosyaları belgelerimde varken yeni profil açsak da yine aynı ses sorunu ortaya çıkıyordu.
En kötü çözüm: Oyunun belgelerimde yer alan profil dosyalarını tamamen silip yeni bir hayata başlamak.
En iyi çözüm:
Steam yedek.
Oyun içerisinde eğer Steam profil yedeği aktif değilse, aktif edin. Aktif olduktan sonra belgelerimdeki dosyaları silseniz bile oyun, Steam yedeği ile başlıyor.
Tek sorun, bu başlangıçta profil ilerlemesi kayıtlı olsa da varsayılan ayarlar sıfırlanıyor. Tuş atamaları, grafik tercihi, ses ayarları, kontrol ayarları gibi ayarları yeniden yapmak gerekiyor. Bundan sonra sorun kalmıyor.
Not: Sorunun sebebi yüklü bir mod değil. Uzun yıllar boyunca mevcut olan profil dosyalarında belli bir dosyanın bozuk olması. Tüm dosyaları ayrı ayrı denedim ama nafile. Yine de eski profil dosyaları yüklüyken ses sorunu devam etti.
Özetle:
Eski profil dosyaları yeni oyun sürümlerinde (özellikle 1.58 ve sonrası) bozukluk yaratıyor. Steam yedeklerinde bu sorun görünmüyor. Biz ise profil dosyalarını silip Steam yedeği ile giriş yapıyoruz ve belgelerime otomatik olarak Steam profilleri ekleniyor.
Bu kayıt dosyaları ile ilgili sorularınız varsa (kaydım silindi, Steam yedeklemeyi kapattım ve tüm kayıt gitti) sorabilirsiniz.
İyi yolculuklar.