Oyunun çıkışına kısa bir süre kalmışken sistem gereksinimlerinin hangi FPS için olduğu açıklandı. Genel olarak oyuncular bu sistem gereksinimini özellikle 30 FPS için çok fazla buldu. Siz ne düşünüyorsunuz?

1761983892334.webp

Bana normal geldi. EU oyunlarının hayranı olmasam da bir süre deneyimlemiştim. Hatırladığım kadarıyla oyunu hızlandırdıkça çevresel faktörler arttığı için oyun kasıp donmaya başlıyordu. O yüzden bana açıkçası normal geldi. Oyunun hayranı ve bilen arkadaşlar daha iyi bilir tabii.

Genel olarak oyuncular bu sistem gereksinimini özellikle 30 FPS için çok fazla buldu.

Aynı oyuncular, bekledikleri standartlarda sistem gereksinimleri olsa bu sefer de grafikler patates diye zırlayacaklar. Bazı insanları mutlu etmek imkansız.
Bence 8.nesil i7 ve RX 580 sistem gereksinimi, 2025 sonunda çıkan bir oyun için gayet makul.

Hangi Paradox oyunu en yüksek simülasyon hızında 30 FPS üstü verebilmiş ki? Benim gözlemime göre EU4 ile aynı FPS fakat çok daha düşük simülasyon hızında. Arayüzü gördükten sonra zaten oyun için çok bi hevesim kalmadı. CK3 daha iyi duruyor.

Bana normal geldi. EU oyunlarının hayranı olmasam da bir süre deneyimlemiştim. Hatırladığım kadarıyla oyunu hızlandırdıkça çevresel faktörler arttığı için oyun kasıp donmaya başlıyordu. O yüzden bana açıkçası normal geldi. Oyunun hayranı ve bilen arkadaşlar daha iyi bilir tabii.

Ben de EU4'ü 60 saate yakın bir süre GTX 1650 i3 10100F bilgisayarımla oynamıştım ve eski bir oyun olmasına rağmen bu sistemde kasıyordu. Bana ekran kartı normal geldi ama işlemci yüksek geldi. Bunun oyun motorundan kaynaklandığını söyleyenler de var Twitter'da.

Aynı oyuncular, bekledikleri standartlarda sistem gereksinimleri olsa bu sefer de grafikler patates diye zırlayacaklar. Bazı insanları mutlu etmek imkansız.
Bence 8.nesil i7 ve RX 580 sistem gereksinimi, 2025 sonunda çıkan bir oyun için gayet makul.

Grafikler ve detaylar bana da çok iyi gözüktü hocam. Bu konuda haklısınız. Bu grafik ve detayların bir karşılığı olmalı.

CK3'ün sistem gereksinimlerine bir bakın. Grafik olarak CK3 bazı şeylerde önde bazılarında geride. Hatta CK3 bir tek konuda geride o da şehirleşme olayı. 200 yıl oynadıktan sonra bir köyün gelişip şehir olduğunu görebiliyorsunuz. Bunu CK3 oynarken de görebilirsiniz fakat EU5 için bariz daha iyi yapılmış bu olay. Çıksın oyun her şey ortaya dökülür zaten.