İbrahim Arıkan

Çalışkan
Ortaokulda öğretmenlik yapan birisi için; genellikle etkinlik, pano afişleri vs. yazdırmak için kendi evine renkli yazıcı alacak. Fiyat performans mümkünse tanklı ve renkli bir yazıcı arıyorum. Bütçe için çok aşırıya kaçmamakla beraber herhangi bir şey belirlemedik.

Ben de bu modeli inceliyordum. Fiyatın her sitede açık ara değişmesi normal mi? Aynı yazıcı HB üzerinde 2 bin TL daha yüksek fiyata satılıyor. Gözden kaçırdığım bir şey mi var acaba?

Tanklı olsun hocam. Öğretmen olduğu için sürekli ve uzun vadeli kullanacak. Kartuş çok maliyetli olur uzun vadede.

Tanklı alacaksanız Epson tercih edin. Yazıcıları çok dayanıklı ama muadil mürekkep kullanırsanız renkler diğer markalara göre biraz soluk gelebilir. Kartuşlu yazıcı almayın, paranızı çöpe atarsınız.

Tanklı alacaksanız Epson tercih edin. Yazıcıları çok dayanıklı ama muadil mürekkep kullanırsanız renkler diğer markalara göre biraz soluk gelebilir. Kartuşlu yazıcı almayın, paranızı çöpe atarsınız.

Diğer forumda Epson L3250 ve L3211 önerilmiş. L3250 biraz tuzlu geldi fiyat olarak. L3211 mi yoksa Canon G3470 mi mantıklı olur uzun vadede? Fotoğraf baskısı vs. alınmayacağı için renkler çok önemli değil diye düşünüyorum. Okulda etkinliklerde, panoya vs. yazı, afiş asmak için kullanılacak.

Bahsettiğiniz iki yazıcıyı gözümle görüp test ettim. Canon daha çok telefondan bilgisayardan fotoğraf baskısı alınmak için tasarlanmış bir yazıcı, Epson ise genel kullanım için daha iyi. Eğer Wi-Fi özelliği önemli ise Canon yazıcı tavsiye ederim, aksi takdirde Epson yazıcı bilgisayarda çok daha kolay kullanılır. Ayrıca Epson'un içindeki mürekkep kafası Canon'a göre bir tık daha dayanıklı olur, çizgi sorunu vs. daha geç yaşarsınız. Yedek parça (özellikle baskı kafası) fiyatlarını maalesef bilmiyorum, ona da dikkat etmenizi öneririm.

Bahsettiğiniz iki yazıcıyı gözümle görüp test ettim. Canon daha çok telefondan bilgisayardan fotoğraf baskısı alınmak için tasarlanmış bir yazıcı, Epson ise genel kullanım için daha iyi. Eğer Wi-Fi özelliği önemli ise Canon yazıcı tavsiye ederim, aksi takdirde Epson yazıcı bilgisayarda çok daha kolay kullanılır. Ayrıca Epson'un içindeki mürekkep kafası Canon'a göre bir tık daha dayanıklı olur, çizgi sorunu vs. daha geç yaşarsınız. Yedek parça (özellikle baskı kafası) fiyatlarını maalesef bilmiyorum, ona da dikkat etmenizi öneririm.
Bu arada L3250 modelin fiyatına yanlış bakmışım. Bu da alınabilir fiyat bandında bizim için. Üstelik Wi-Fi özelliği de var sanırım.