Evde soğuk çay yapan var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan XEfe.Bey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 19
  • Görüntüleme Görüntüleme 499
  • Etiketler Etiketler
    çay var
Makaleler
2
Hocalarım dışarda satılan ice tea yani soğuk çaylar aşırı şekerli ve serinletmiyor. İnternette karşıma çıktı, evde soğuk çay nasıl yapılır videoları var denemeyi düşünüyorum. Evinde böyle içecek yapan var mı dışarı gibi oluyor mu?

Evde yapılan hiçbirşey dışarı ürünlerinin tadını vermez ya. O adamlar bir sürü kimyasal katıyorlar aroması için.

Ben demlediğim bir demlik çayı 2 ya da 3 gün sonra bile içebiliyorum sayılır mı?

Sadece, demliği buhara ya da ateşe maruz bırakmıyorsunuz ve tadı sabit kalıyor.

Ya dışarı gibi olması çok zor, bir ton aromatik şey katıyorlar onun içine. Ama dene derim, zira ne kaybedersin?
Evde çok şeftali var hocam, deneyeceğim. Şeftaliyi şeker ile kaynatıyor, sonra süzüp dolaba atıyor. Daha sonra demlenmiş çay ile karıştırıp soğutuyor. Merak ettim forumda hocalar böyle yapıyor mu diye.

Ben demlediğim bir demlik çayı 2 ya da 3 gün sonra bile içebiliyorum sayılır mı?

Sadece, demliği buhara ya da ateşe maruz bırakmıyorsunuz ve tadı sabit kalıyor.
Acır hocam.

Kaynatmak yerine amacına daha uygun olan bir şey yap ve şurup tekniğini kullan. Dilimlenmiş şeftalileri bir kavanoza - veya neyin içinde duracaksa, kapaklı olsa iyi olur - koyup göz kararı veya tartıyla şeftaliyle aynı miktarda toz şeker atıyorsun. Sonra kapağı kapatıp ya da streç film falan geçirip buzdolabında beklemeye alıyorsun, ne kadar uzun beklerse o kadar iyi olur ama ilk deneme için sabırsız olacağından gece koyup sabah çıkarabilirsin, sonrakiler için 1 hafta beklemesi daha iyi olur. Şeftali suyunu salmış ve şekerleri eritmiş olmalı, yoğun bir aroma oluşuyor bu şekilde o yüzden 2 haftaya kadar ne kadar beklerse o kadar yoğun ve güzel olur. Katı kısımları almadan sıradan 250 mL bardağın dibine ortalama 2 yemek kaşığı bu "şurup"tan koyacaksın, bu bekleme sürecinde buzluğa buz koymuşsundur buz da koyacaksın ve sonra sıradan hangi çayı içiyorsan onun demini koyacaksın. Ne kadar şurup, ne kadar buz, ne kadar dem orası tamamen dene yanıl ile kendi zevkine göre bulunacak. Kaynatmalı tarifi yaparsan meyvenin tadı bayağı değişir dandik şeftali reçelini sulandırıp içiyorsun gibi olur.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt