Evde yalnızken gelen erkek koltuk yıkamacıları içeri almamak mantıklı bir tedbir mi abartı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan creazy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 6
  • Görüntüleme Görüntüleme 209
  • Etiketler Etiketler
    erkek koltuk

creazy

Başarılı
Selam arkadaşlar,
Diyelim ki evde yalnız bir kadın var, ailesinden kimse yok. Babası daha önce koltuk yıkamacı çağırmış ama kadına haber vermemiş. Sonra bir gün kapı çalıyor, gelen iki erkek koltuk yıkamacı. Kapıyı açıyorlar, “koltuk yıkamaya geldik” diyorlar. Ama kadın diyor ki, “kusura bakmayın, evde yalnızım, sizi içeri alamam.” adamlar da bir şey demeden gidiyorlar.

Kızın sebebi şu:
“Ya bir şey yaparlarsa? Artık Türkiye'de her gün kadın cinayetleri, taciz, tecavüz haberleri duyuyoruz. Evi soysalar umurumda değil, en azından maddi zarar olur ama bana zarar verirlerse bunun geri dönüşü yok. Beni tanımıyorlar, güvenemem. Kadın olsalardı sorun yok, çünkü onlardan böyle bir tehdit beklemiyorum. Ayrıca mahallede komşular, dedikodular… ‘şu kızı neden erkeklerle evde yalnız bırakıyorlar' diye laf ederler. Bu yüzden tedirginim.” "Komşular dedikodu yapmasa ya da umurunda olmasa bile almam."

Bu sözleri duyunca bana çok mantıklı geldi ama bir yandan da bazı insanlar “abartıyor” diyor. “adamlar işlerini yapmaya gelmiş” diyenler var. Hatta “kadın olsaydı içeri alırdım ama erkek olunca almamak yanlış” diyenler de var.

Şimdi ben soruyorum size: Sizce bu kadın haklı mı? Böyle bir durumda siz ne yapardınız?
Bence burada önemli olan kadının kendi güvenliği ve psikolojik rahatlığı. Her ne kadar adamlar iyi niyetli olsa da, risk tamamen sıfırlanamaz. Ve ülkemizde maalesef kadınların başına gelebilecek kötü olaylar bu tür korkuları haklı çıkarıyor.

Siz ne dersiniz? Bu konuda yaşadığınız benzer deneyimler varsa, paylaşabilir misiniz?
Herkesin görüşüne saygı duyarak güzel bir tartışma yapmak isterim.

Ben kapı deliğinden bakıyorum. Tanımadığım birisiyse hiç açmıyorum kapıyı. Kadın haklı burada.

Anladım, peki kadın olsaydı alır mıydınız içeri?

Anladım, peki kadın olsaydı alır mıydınız içeri?
Sadece erkekler tecavüz etmiyor. Kadınlarda bir o kadar edebilirler. Alt mahallemde geçen sene kadınlar birkaç çocuk kaçırmıştı. O zamandan beri tanıdık olmayanları binaya almıyorum.

Kadini erkegi mi var bu isin? Bicagi\silahi cektigi anda is biter, gene alinmaz.
Evet, haklısınız.

Sadece erkekler tecavüz etmiyor. Kadınlarda bir o kadar edebilirler. Alt mahallemde geçen sene kadınlar birkaç çocuk kaçırmıştı. O zamandan beri tanıdık olmayanları binaya almıyorum.
İyi yapıyorsunuz. O kadın "kadın olsaydı alırdım" demesi garibime gitti de. O yüzden buraya da sordum.

Açıkçası bu durumda cinsiyetçilik yapıldığını düşünüyorum. Madem tanımadığı insanları eve almaması gerekiyor, o zaman kadın da olsa almamalı çünkü onu da tanımıyor sonuçta. “erkek bir şey yapabilir, tecavüz edebilir” deyip, “kadın bir şey yapmaz, riski çok düşük” demek bence doğru değil. Erkekle kadını bu kadar kesin şekilde ayırmak sağlıklı değil. Testo'nun da dediği gibi, bu işin kadını erkeği olmaz. O yüzden tek taraflı düşünmemek gerektiğini düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…