• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Eve fiber çekmeye gelen adam gerçekten personel midir?

Hocam şu an dairemin tam önüne şöyle bir kablo çektiler ve daha da gelmediler. Bu kablo direkt fiber kutusundan geliyor. Bildiğim kadarıyla bu kabloyu modeme kadar çekmem gerek. Onlar mı yapacak yoksa biz mi yapacağız? Veya hala altyapıda gözükmüyor fiber ne zaman gözükür?

Fiberoptik kabloyu ordan modeme kadar gelip servisin çekmesi gerekiyor. Dikkatli baktığımda kablonun ucunda konnektörde yok istesen de çekemezsin tahminimce. 444 1 444 No.lu telefon ile görüşmenizi tavsiye ederim.

otodaki ince, beyazımsı kablo dahili tesisatta kullanılan fiber optik kalodur (=OBK). Bunu olduğu gibi bıtakın ve ellemeyin. Sadece T. Telekom'a FTTH (=Eve Kadar Fiber) dönüşümü için talep bırakın. Kurulum için gelen herhangi bir servis olmayıp T. Telekom'un bu işlerde deneyimli teknik elemanı olacaktır. Yanında gerekli dokanımı (ONT ve HGW (=yanlış tanımlamayla, "Fiber Modem") cihazlarını getirecektir. Söz konusu kabloyu da daire kapınızın duvardaki köşesinden matkapla ince bir delik açıp dairenizin içine alacaktır.

Hocam ben TurkNet kullanıyorum. TurkNet'e söylesem onlarda Türk Telekom'a söylebilir mi acaba? Gelip sizin dediklerinizi yapsa. Bir önce kullanmak istiyorum çünkü.

Hocam ben TurkNet kullanıyorum. TurkNet'e söylesem onlarda Türk Telekom'a söylebilir mi acaba? Gelip sizin dediklerinizi yapsa. Bir önce kullanmak istiyorum çünkü.
Önce TurkNet'le konuşulabilecek birisini bulmanız gerekiyor. Hodri meydan!

Olaya TurkNet açısından da bir bakınız. Şu anda VDSL kullanıyorsunuz (TurkNet üzerinden) ve belli bir aylık ücret ödüyorsumuz. Normalde bunun 500 TL olması lazım. Bir an fibere geçtiğinizi varsayalım. Buna da 500 TL ödeyeceksiniz. Yani uzun lafın kısası TurkNet'in bu işten (müşteri memnuniyeti dışında) bir çıkarı da olmayacak? Sizin için uğraşırlar mı?

Uğraşmaları demek (onlara ulaşıp derdinizi anlatabilirseniz) TurkNet önce Türk Telekom'a gidecek. Oradan sizin VDSL portunuzun bağlı olduğu Türk Telekom Md'ne ulaşılacak. O müdürlük size gelen ama geri çevrilen taşerona ulaşacak (o gelip de geri çevrilen kişi Türk Telekom'un kadrolu elemanı değil, taşeronlarının elemanı). Sonra o eleman sizin adresinize habersiz tekrar yollanabilecekse yollanacak. Ve bunlar bir TurkNet abonesi için yapılacak. Bu silsileye göre başarılı olabilmek için ya çok şanslı olacaksınız ya da bahsettiğim Türk Telekom Md'den ciddi torpilli olmanız gerekiyor.

Bence şansınızı TurkNet üzerinden kullanmaya çalışacağınıza önce bu Teleklom Md'ne gidiniz ve orada halden anlayan birisini bulursanız o kanalla bir sonuca varmaya çalışınız.

Şu anda altyapım artık fiber gözüküyor ama modem arayüzünde hala atanabilir Max hız aynı.

Kanka cidden çok kafaya takıyorsunuz fibercileri bırak buraya gelen elektirikçiler tofaşlan geziyorlar

Şu anda altyapım artık fiber gözüküyor ama modem arayüzünde hala atanabilir Max hız aynı.

Eki Görüntüle 169398

Eki Görüntüle 169399

Hocam dairenize çekmeniz gerek 2 ihtimal alttan CAT6 ile duvarlardan ya da doğal gaz borularına sara sara dairenin kapısından kırıp delikten buata oradan istediğiniz odaya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…