Rehber Evelynn rehberi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Aeronight
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 12
  • Görüntüleme Görüntüleme 499
Selamlar, hoş geldiniz. Oyunun belki de en çok burst atan AP karakterini, Evelynn'i tüm detayları ile anlatacağım bu rehberde. Öncelikle karakteri düşük elodaysanız öneriyorum. Yüksek elolarda (Diamond ve üstü) zor oynarsınız. Evelynn, jungleına girilmeye çok açık bir karakter ve 6. seviyeden önce dövüşemeyecek kadar güçsüz. Yüksek elolarda bu olayı değerlendiriyorlar ve pink ward atarak pasifinizi etkisiz hale getiriyorlar. Diamond altında rahatlıkla oynayabilirsiniz çünkü çoğu kişi Evelynn'in hasarını ve Evelynn'e karşı nasıl oynayacağını bilmiyor. Takıldığınız, anlamadığınız bir yeri sorabilirsiniz.

Yetenekler​

Pasif- İblis Gölge​

Evelynn çatışma dışında gölgelere bürünür. Saldırmak veya hasar almak İblis Gölge'yi sonlandırır. Eğer İblis Gölgeyi Evelynn bozarsa, İblis Gölge 1.5 saniyeliğine bekleme süresine girer. Eğer rakip, İblis Gölgeyi bozarsa 4 saniyelik bekleme süresine girer. İblis Gölge aktifken Evelynn'in E yeteneği güçlenir ve Evelynn zamanla AP'sinin %250'si kadar canını doldurur. 6. seviyeden sonra İblis Gölge aktifken, Evelynn'e sınırsız kamuflaj sağlar. Evelynn base atarken İblis Gölge bozulur ama 4 saniye sonra yeniden aktifleşir. Teknik olarak Evelynn, görünmez olarak base atabilir.

Q- Nefret Dikeni​

Evelynn kırbacını fırlatır ve önüne çıkan ilk hedefi işaretler ve ona büyü hasarı verir. Evelynn'in sonraki 3 saldırısı veya yeteneği, işaretli hedefe ekstra büyü hasarı verir.
Evelynn, nefret dikeni kullandıktan sonra 3 kez daha cooldowna girmeden bedelsiz olarak bu yeteneği kullanabilir ve 3 adet diken fırlatabilir. Dikenler yetenek atışı değildir. Dikenler rakipleri delip geçerek bir hat üstünde alan hasarı verir. Dikenleri kullanabilmek için rakibin görünür olması ve menzil içinde olması gerekir.
Dikenlerin öncelik sırası işaretli hedef, Evelynn'in vurduğu son şampiyon ve canı en az olan hedeftir.

W- Yürek Yakan​

Evelynn bir rakip şampiyon veya canavarı 5 saniyeliğine işaretler. Evelynn eğer kalp dolmadan işareti bozarsa hedef 0.75 saniyeliğine %45 yavaşlar. Kalbin dolduğunu parlamasından anlayabilirsiniz. Eğer kalp dolarsa Evelynn'in rakibe yönelik ilk yeteneği veya saldırısı onu charmlayarak büyü hasarı verir ve 4 saniyeliğine büyü dirençlerini azaltır. Canavarlara karşı charm süresi 2 saniye daha uzun sürer. Bu yeteneği kullanmak pasifinizi bozmaz. İşaretlenen kişi kalp dolduğunda bir ok göstergesi ile hangi tarafta olduğunuzu görebilir. Büyü direnci azaltımı tek seferliktir ve hangi charmı hangi yetenekle patlattıysanız o yetenek için direnç düşürür. Büyü kalkanları işaretlenmeyi engelleyemez, yalnızca charmlanmayı engelleyebilir.

E- Kırbaç​

Evelynn kırbacıyla bir hedefe vurur ve büyü hasarı verir. Hasar verdiğinde 2 saniyeliğine %30 hareket hızı kazanır. Evelynn bu yetenekle on-hit uygulayabilir. Yani Lich Bane gibi eşyaları bu yetenek ile kullanabilir. İblis Gölge'ye geçmek bu yeteneğin cooldownını sıfırlar ve yeteneği geliştirir. Kırbaç on-hit yetenek olduğu için basic saldırı sayılır ve Shen W'su veya Jax E'si gibi yetenekler ile dodgelanabilir.
Gelişmiş Kırbaç, Evelynn'in hedefine atılmasını sağlar. Hedef kritik büyü hasarı alır ve hedefin önündeki tüm rakipler büyü hasarı alır. Gelişmiş Kırbaç sadece hedefine on-hit uygular. Gelişmiş Kırbaç da Evelynn'e 2 saniyeliğine %30 hareket hızı sağlar. Bu yetenek Evelynn'in ana kasar kaynağıdır. Rakibin maksimum can yüzdesine göre büyü hasarı verir. Evelynn bu yetenekle rakibini gittiği birime kadar takip eder.

R- Dul Bırakan​

Evelynn hedef alınamaz olarak bir alana büyü hasarı verir ve alanın arkasına ışınlanır. Işınlandıktan sonra tekrar hedef alınabilir hale gelir. Ulti kullandıktan sonra İblis Gölgenin cooldownı 1.5 saniyeye düşer. Canı %30'un altında olan şampiyonlar bir işaretle gösterilir ve %140 daha fazla hasar alır. Hedeflerin işaretli olması ölecekleri anlamına gelmez. Sadece daha fazla hasar atarsınız. Bu yeteneği ters atarak isterseniz rakiplere yaklaşabilirsiniz. Ayrıca bu yetenekle duvarlardan geçebilirsiniz.

Rünler ve Eşyalar​

Rünler​

Evelynn, Electrocute rününü çok güzel kullanabilir bir karakter. Ben Electrocute ile oynuyorum. Dark Harvest pek tavsiye etmem. Duruma göre First Strike alabilirsiniz.
Electrocute aldığımız için doğal olarak Domination ağacını kullanıyoruz. E'si ile atılabildiği ve görünmezlikten çıkabildği için Sudden Impact ekstra hasar sağlıyor.
Kill topladığımız için Eyeball Collection ile ekstra AP kazanıyoruz.
Eğer oyun uzayacak gibiyse burada Relentless Hunter öneriyorum. Botunuzu satıp bir eşya daha alabilirsiniz.
Eğer oyun uzamaz ise Ultimate Hunter öneriyorum.

Yan taraftan Sorcery ağacını kullanıyorum.
Buradan Absolute Focus alıyorum. Pasifimizle çok güzel çalışıyor ileriki safhalarda.
Gathering Storm ise late gamede bize ekstra AP veriyor.

Niteliklerde 2 AP ve duruma göre Tenacity veya Can alıyorum.

Eşyalar​

Eşyalarda Evelynn'e her zaman Lich Bane alın. Eğer fazla kill topladıysanız Mejai alabilirsiniz. Yanına Stormsurge veya Rabadon alabilirsiniz. Oyunun gidişatına göre.
{"title":"AGONY'S EMBRACE by Aeronight","associatedMaps":[],"associatedChampions":[28],"blocks":[{"items":[{"id":"1102","count":1},{"id":"2003","count":1},{"id":"3340","count":1}],"type":"Starting Items"},{"items":[{"id":"1082","count":1},{"id":"3145","count":1},{"id":"1001","count":1}],"type":"Early Items"},{"items":[{"id":"3100","count":1},{"id":"3020","count":1},{"id":"4646","count":1},{"id":"3089","count":1}],"type":"Most Need Items"},{"items":[{"id":"4645","count":1},{"id":"3041","count":1},{"id":"3135","count":1},{"id":"3157","count":1},{"id":"3102","count":1}],"type":"Items Purchased by Condition"},{"items":[{"id":"2138","count":1},{"id":"2140","count":1},{"id":"2139","count":1}],"type":"Potions"}]}

Oynanış​

Evelynn MR tanımayan bir suikastçı. Elbette hasarınızı biraz etkiler ama diğer AP karakterleri kadar değil. Evelynn'i oynarken hızlıca 6 levele rushlamanız gerekiyor. Alabilirseniz killeri alın. Killerle güçleniyorsunuz. Mümkünse tüm killeri alın. Kill bırakmayın. 6. seviyeden sonra görünmezsiniz. Çalıları kullanarak ninja gankler atabilir veya rakibi arkasından yakalayabilirsiniz. Göreviniz öldürmek. Evelynn Q+E+R yaparak çok kolay kill alabilen bir karakter. Tabi güçlenince. Ulti hasarınız çok fazla. Eğer smiteınız yoksa ultiniz ile objektif alabilir veya çalabilirsiniz.

Takımınız, Ejder, Baron, Vadi alırken, size yardımcı olmuyorsa, bilin ki kaybedeceksiniz demektir. Denendi, onaylandı.

Çok kez Baron ve Vadi'yi, "R-Dul Bırakan" çalmışlığım vardır.

Hele ki ADC takımının arkasında rahatım diye düşünürken bir anda Q, E ve R ile ne uğradığını anlayamadan ölünce, büyük keyif veriyor.

Evelynn oynarken, rakibinizin hiç bir tankından çekinmeyin. Çünkü elinizde W gibi bir nimet var. Önce takım arkadaşınızın saldırmasını bekleyin, o sırada rakibe W bırakın ve W dolduğunda E ya da Q ile rakibinizin işini bitirin (bu erken ve orta safhada önemli). Son safhaya geldiğinizde, W kullanmanıza pek gerek kalmadan rakip tankları kesebiliyorsunuz ama kesin değil, yine de dikkatli olmanızda fayda var.

Acı çektirmekten zevk alıyorsanız, Evelynn tam size göredir.

Evelynn tam bir zaman çarıdır. Dediklerinizde yanlış yok hocam. Eğer takımınızda 4 adet organizma varsa ne yazık ki Evelynn earlyde tek başına kill alabilen bir çar değil. Gücü yetmiyor. Objektif callundan sonra eğer takım yardım ederse gank veya counter-jungle atabilecekken, zamanınız yetmediği için mahrum kalıyorsunuz.

Çok haklısınız. Bu türler yüzünden dereceli oynamayı ve özellikle Evelynn orman oynamayı bıraktım. Sopaya sürülecek aklı olmayan insanlarla uğraşmak, insanın ömründen çalıyor.

Dia 2 ya da 3 olan vlad main arkadaşımla dereceli oyun girmiştik, ben de gold 2 ya da 3'üm, tam hatırlamıyorum. O, orta koridorda vlad oynuyor bende Leona destek oynuyorum, yanımda Vayne var, karşımızda Morgana ve ADC'si (karakteri hatırlamıyorum). Neyse, o muhteşem ötesi cümle chate döküldü; "senin Leona ile nasıl Morgana'dan daha fazla hasarın yok" dedi. Sıfır şaka yanımda ki ADC bunu yazdı. Ben şok, dia 2 arkadaşım şok, arkadaşım sadece şunu dedi "abi, bu salak ne diyor?", ne o ne ben hiçbir şey diyemedik, bunu diyen adam bronz falan değil, gold elodayız.

Daha saçma hikayeler duymak isterseniz, beni etiketleyin.

Zyra rehberi geldiğinde bir başka saçmalığı anlatacağım.

Son düzenleme:
Hocam ben oyun başladığı gibi all mute atar oynarım. Oyunu ben biliyorum çünkü. Callara uyarsam kaybedeceğim. All mute atınca Master'a çıkmıştım. Şu an Dia 1 kaldım oynamıyorum. Erime atıp çıkıyorum.

Bunu en çok benim yapmam lazım ama bunu çok geç yaptım. Hele bir de sinir hastasıysanız LoL size -yani bana- muhteşem bir ters terapi olarak geri dönüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…