Evren tesadüf olabilir mi?

Dini olmayan bir tanrı anca dini olan bir tanrı sanmıyorum.

Ömrümce hep suçluluk duygusu yaşadım, hep eksiklik duygusu hissettim. Bana verilen binlerce milyonlarca nimetin karşılığında ben ne verebiliyorum diye düşündüm kendimi sorguladım aldıklarım karşısında değeri hiç mukabilinde sayılacak ufacıcık şeyler. Yaptıklarımı da yine onun verdikleri sayesinde yapabiliyorum. Hiçbir zaman kapanmayacak bir borç içerisindeyim. Borç her gün her saniye katlanarak artıyor. Borcumu ne ben ne bir başkası asla ödeyemeyecek o halde en kolayını yapmak gerek sevmek saygı duymak boyun eğmek bari bunu hakkıyla yapayım ve yapalım.

Verilen canı almayıp hayatta kalmanız bile iyi bir şey bu açıdan bakarsanız, yaşadığınız sürece her şey gelebilir elinizden.

Olsa da olmasa da ufacık hayatımızda bizi etkileyeceğini düşünmüyorum, getirisi de yok götürüsü de inanmaya da gerek yok inanmamaya da.

Fayda varsa hesap da vardır. Hiçbir şey bedava değildir. Olsa olsa hediyedir. Hediye vereni tanımazlıktan gelmek onu saymamak yok saymak hesabı gerektirir. Beldi aldığın hediye karşılığında hiç ama hiçbir şey yapmadın yapamadın kalbinin en derinliklerinden teşekkür edip saygı duydun ya belki o bile hesaptan kurtulmaya yeter ancak o minnacık saygı bile yoksa hesaptan kurtuluş kaçış yok.

Verilen canı almayıp hayatta kalmanız bile iyi bir şey bu açıdan bakarsanız, yaşadığınız sürece her şey gelebilir elinizden.

Kesinlikle, bebeklikten hasta doğanları 15 yaşında yitip gidenleri düşünmek gerek. Hiçbir şey yapmamak kayıtsız umarsız olmak büyük saygısızlık.

Ben doğmadan önce neysek öldükten sonra da oyuz diye düşünüyorum yoktan geldik yokluğa gideceğiz. Eğer bir tanrı varsa seve seve cezamı çekerim, bir şey ifade ettiğimizi de düşünmüyorum “mutlak güce sahip” bir varlığın karşısında. Bana 1 hayat verilmiş ben bunu ölene kadar dolu dolu yaşamaya bakarım bana düşen görevin bu olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Tesadüf olmasına inanmak isterdim ama eğer bir yaratıcı var ise eminim bu yaratıcıyı tanımıyoruz.

Eğer aldığımız nimetlerin karşılığı adına her gün her saat bir şeyler yapıyorsak tesadüf olduğunu öğrenmek bizi çok çok çok büyük bir hayal kırıklığına uğratır kahroluruz.
Tam aksine nimetlerden dibine kadar fayda sağlıyoruz ancak üşengeçlikten veya başka sebeplerden karşılığını veremiyorsak keşke tesadüf olsa da şu minnet borcundan kurtulsam deriz, kötülüklerimiz de varsa tesadüf olmasına daha çok bağlanırız. Eğer kötülüklerimiz hep yanımıza kar kaldıysa bir şekilde gizlemeyi başardıysak asla hesap vermek istemeyiz ve tesadüf olduğuna kendimizi inanandırırız iyice buna şartlanırız. Tesadüf değil diyeni sıkıp boğmak isteriz.

Tanrıyı nasıl tahayyül ediyorsanız tanrı sizin karşınıza öyle çıkacaktır. Ben tanrıyı çok büyük çok güçlü ama bu gücü kadar da bağışlayıcı insanları çok çok seven biri olarak tahayyül ediyorum.
Onun gözünde bir şey ifade ettiğimizi de düşünmüyorum.
Onun hakkında böyle düşünüyorsan tanrı seni küçük gören sana değer vermeyen seni hesaba çekmeye dahi lüzum görmeden cezalandıracak bir tanrı bulursun karşında.
Tam aksine onu güzel şekilde hayal edersen tanrı ben kuluma ceza verecektim ancak o beni çok güzel düşündüğü için onu hayal kırıklığına uğratmaktan utandım ve onun istediği hayal ettiği gibi karşısında göründüm der. Tanrıyı o kadar güzel hayal etmeliyiz ki o bizi bu hüsn ü zannımızdan dolayı ceza vermekten imtina etsin.

Ben insanları sadece ve sadece bana ibadet etsinler diye yarattım diyen bir tanrıya "ölene kadar dolu dolu yaşamaya bakarım" şeklinde çıkmak bence onu çok kızdırır.

Son düzenleme:

“Varsa“ dedim hocam fakat varlığına inanmıyorum. Burada istediğimi yapamadıktan sonra orada her şey önüme altın tabakta sunulsun yine bir şey ifade etmiyor benim için.

“Varsa“ dedim hocam şayet varlığına inanmıyorum. Burada istediğimi yapamadıktan sonra orada her şey önüme altın tabakta sunulsun yine bir şey ifade etmiyor benim için.

Her şeyin en kötüsünü hesap ederek yaşamak bizi garantiye almaz mı, başımıza bir iş gelir diye arabamızı sigortalarız, işten kovulma korkusu yaşamayalım diye garantili iş ararız, hasta olmayalım diye en sağlıklı şekilde beslenmeye çalışırız bütün bunları kendimizi garantiye almak için yaparız.
Öteki dünyada ne olursa olsun demek çok büyük kumar değil mi, burada en fazla 80 yıl yaşarsın, tadınıçıkara çıkara yaşadığın hayat ise en fazla 10 bilemedin 20 yıldır. Öteki dünyada ne kadar yaşayacağız milyonlarca değil milyarlarca değil katrilyonlarca yıl değil sonsuza kadar yaşayacağımız bir hayatı ne olursa olsun diyebilir miyiz? Şu an öteki dünyadaki halimiz bizimle iletişim kuruyor olsaydı bize 20 yıl için beni yaktın mahvettin demez miydi?

İyi bir konuya değindiniz fakat alakasız olmuş. Kullandığınız kelimelerden epey dindar olduğunuz çıkarımda bulundum fakat belirtmek isterim ki burada bir suç var ise bu suç kuldan degil tanrıdadır. Sebebi ise her şeye kâdir olan bir güç kendini hiç de iyi bir sekilde tanıtamamış olmasından veya tanıtmaya bile yeltenmemis olmasindandır.

Mantıksız geliyor çünkü sonsuza kadar yaşamak bunun bedeli de sadece ibadet etmek. İnsan beyni sonsuzluğu kavrayabilecek kapasitede değil. Saygı duyarım düşüncenize ama benim mantığımla uyuşmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…