Bir bilgim yoktu; gidip videoyu izleyerek tüm olayları öğrendim. Bir kez daha Türkiye'de bilime karşı olan saf ve apaçık nefreti görmüş oldum. Maalesef ülkemizde bazı insanların gördükleri en basit makaleye inanması yüzünden, sözde saçma sapan 10 yıl önceki makalelerin paragraflarını kesip kesip göz önüne koyarak kendilerince bir şey ortaya çıkardıklarını sanmaları gerçekten çok komik.
Karşısında böyle güzel bir video görmek çok güzel ama; hele ki yorumlardaki destek ve mantıklı düşünebilen insanları görmek çok ama çok umut verici. Sizin de düşüncelerinizi bekliyorum.
Harcadığı nefese, video kurduğu ellerine yazık olmuş. 2-3 orangutan ile munakaşaya girmemeliydi. Olayları ben de biliyorum Evrim Ağacı ile ilgili videoyu izledim. Yazık olmuş.
Gözünü kan bürümüş islamonazici ibda-C bağlantılı AKP destekli tarikat fonlamalı hesapları ciddiye almış, aldığı içinde kanzi tayfası yahudilikle blabla Twitter'da suçlamış. Prim verdiği için olayı daha da büyüttü hiçbir şekilde cevap vermemesi gerekiyordu. Gerçi ABD'de yaşadığı için sıkıntı olmaz ama bu olay sonucu erişim engeli gelirse gelirinin büyük bir kaynağını kaybedebilir.
Gözünü kan bürümüş islamonazici ibda-C bağlantılı AKP destekli tarikat fonlamalı hesapları ciddiye almış, aldığı içinde kanzi tayfası yahudilikle blabla Twitter'da suçlamış. Prim verdiği için olayı daha da büyüttü hiçbir şekilde cevap vermemesi gerekiyordu. Gerçi ABD'de yaşadığı için sıkıntı olmaz ama bu olay sonucu erişim engeli gelirse gelirinin büyük bir kaynağını kaybedebilir.
Video aslında 3–4 dakikalık bir şey olacaktı. Zaten başta, buna cevap verilmesinin tamamen zaman kaybı olduğunu açıklayarak videoya devam etti.
Karşı tarafın yaptığı suçlamalar apaçık hukuka aykırı şeylerdi; videolarında haberleri görüp ‘tayfa büyüyordu, açıklama yap’ diyenler falan vardı. Şimdi onlar kalmadı mesela, düzgün bir açıklama görünce. Şahsen böyle güzel bir açıklama yapması, çok daha iyisi için olmuş.
Video aslında 3–4 dakikalık bir şey olacaktı. Zaten başta, buna cevap verilmesinin tamamen zaman kaybı olduğunu açıklayarak videoya devam etti.
Karşı tarafın yaptığı suçlamalar apaçık hukuka aykırı şeylerdi; videolarında haberleri görüp ‘tayfa büyüyordu, açıklama yap' diyenler falan vardı. Şimdi onlar kalmadı mesela, düzgün bir açıklama görünce. Şahsen böyle güzel bir açıklama yapması, çok daha iyisi için olmuş.
Suç olsa ne olacak? Twitter Türkiye'ye veri paylaşımı yapmıyor, sadece erişim engeli kararlarını uyguluyor. Kendisinin zaman kaybı demesi doğru kendisi de farkında bu durumun, fakat yaptığı şeyi değiştirmiyor. Twitter'dan ya da internet sitesinden bir yazı yazabilirdi ha inanırsın ha inanmazsın. Ama etkileşiminin yüksek olduğu ana YouTube kanalına ilgi çekici başlıkla beraber video yaparsan olayı büyütürsün. Büyüdümü bu iş erişim engeline kadar gider, ve %90 Türkiye'den gelen izleyici kitleni bir erişim engeli ile kaybedersin. Bütün sponsorluk anlaşmaları vs gider.