Her şeyi denedim, Minecraft serverı için yapmaya çalışıyorum. Açık gözükse de siteden test ettirdiğimde timeout veriyor. Nasıl düzeltebilirim?
Eki Görüntüle 142643
@Quezzy
Port forwarding ile ilgili yaşadığınız sorunları çözmek için şu adımları izleyebilirsiniz:
1.
Modem Ayarlarını Kontrol Edin:
- Modeminize giriş yapın ve port yönlendirme (port forwarding) ayarlarını kontrol edin. Doğru IP adresinin (192.168.x.x) ayarlandığından emin olun.
- Portların (25565 ve 24454) doğru bir şekilde yönlendirilip yönlendirilmediğini kontrol edin.
2.
Güvenlik Duvarı Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Sunucunun çalıştığı bilgisayarın güvenlik duvarı ayarlarını kontrol edin. Belirttiğiniz portlar için yetkilendirme yapılmış mı?
- Gerekirse bu portları güvenlik duvarında açın.
3.
Sunucu Yazılımını Kontrol Edin:
- Minecraft sunucusunun çalıştığından ve doğru portta dinlediğinden emin olun. Sunucu yazılımının ayar dosyalarını (örneğin server.properties) kontrol edin.
4.
Statik IP Kullanın:
- Sunucunuzun IP adresinin değişmediğinden emin olun. Modem ayarlarında aygıtınıza statik bir IP adresi atayın.
5.
ISP Engellerini Göz Önünde Bulundurun:
- İnternet servis sağlayıcınızın belirttiğiniz portları bloklayıp bloklamadığını kontrol edin. Gerekirse onlarla iletişime geçin.
6.
Port Testi Yapın:
- Port denetim siteleri kullanarak portlarınızın açık olup olmadığını test edin. Eğer timeout alıyorsanız, port açılışında bir sorun olduğunu gösterir.
7.
Modemi Yeniden Başlatın:
- Değişikliklerden sonra modem ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
Eğer hala sorun yaşıyorsanız, daha fazla detay sağlayarak yardımcı olabilirim. Özellikle kullandığınız modem markası ve modelini kontrol edelim.