EX20v modem port forwarding yapılmıyor

Ethem Efe

Üstün
Yer
KKTC | Gazimağusa
Her şeyi denedim, Minecraft serverı için yapmaya çalışıyorum. Açık gözükse de siteden test ettirdiğimde timeout veriyor. Nasıl düzeltebilirim?

@Quezzy

Son düzenleyen: Moderatör:
Her şeyi denedim, Minecraft serverı için yapmaya çalışıyorum. Açık gözükse de siteden test ettirdiğimde timeout veriyor. Nasıl düzeltebilirim?

Eki Görüntüle 142643

@Quezzy
Port forwarding ile ilgili yaşadığınız sorunları çözmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Modem Ayarlarını Kontrol Edin:
- Modeminize giriş yapın ve port yönlendirme (port forwarding) ayarlarını kontrol edin. Doğru IP adresinin (192.168.x.x) ayarlandığından emin olun.
- Portların (25565 ve 24454) doğru bir şekilde yönlendirilip yönlendirilmediğini kontrol edin.

2. Güvenlik Duvarı Ayarlarını Gözden Geçirin:
- Sunucunun çalıştığı bilgisayarın güvenlik duvarı ayarlarını kontrol edin. Belirttiğiniz portlar için yetkilendirme yapılmış mı?
- Gerekirse bu portları güvenlik duvarında açın.

3. Sunucu Yazılımını Kontrol Edin:
- Minecraft sunucusunun çalıştığından ve doğru portta dinlediğinden emin olun. Sunucu yazılımının ayar dosyalarını (örneğin server.properties) kontrol edin.

4. Statik IP Kullanın:
- Sunucunuzun IP adresinin değişmediğinden emin olun. Modem ayarlarında aygıtınıza statik bir IP adresi atayın.

5. ISP Engellerini Göz Önünde Bulundurun:
- İnternet servis sağlayıcınızın belirttiğiniz portları bloklayıp bloklamadığını kontrol edin. Gerekirse onlarla iletişime geçin.

6. Port Testi Yapın:
- Port denetim siteleri kullanarak portlarınızın açık olup olmadığını test edin. Eğer timeout alıyorsanız, port açılışında bir sorun olduğunu gösterir.

7. Modemi Yeniden Başlatın:
- Değişikliklerden sonra modem ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Eğer hala sorun yaşıyorsanız, daha fazla detay sağlayarak yardımcı olabilirim. Özellikle kullandığınız modem markası ve modelini kontrol edelim.

IP adresleri doğru, güvenlik duvarı üzerinden izinde verdim gelen ve giden ayarlarından. Ancak test yaptığımda timeout veriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…