Çözüldü Excalibur G770 GPU kullanımı %0

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mchwair
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 7
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    gpu
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Mchwair

Çalışkan
Merhaba CS 2'de 4:3 1280x960 çözünürlüğünde oynamak istiyorum ama GPU kullanımım sürekli 0 gösteriyor. NVIDIA App performanstan bakıyorum CPU %40 GPU %0.
Bu da donma FPS sorunları yaratıyor. NVIDIA Denetim Masası ayarlarım ve diğer ayarlarım aşağıdadır. Ben bu sorunu nasıl çözebilirim sizce?

1720346251466.webp

1720346256924.webp

1720346263165.webp

1720346286013.webp

Sistemim: Casper Excalibur G770 RTX 3050 + i5-12450H Windows 11 Pro.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
GPU kullanımı hakkında bilginiz yok maalesef. Alt + Tab yaptığınız anda GPU kullanımı durur. Histogramdan zaten kullanımın yüksek olduğunu ve Alt Tab yaptığınızda 0 olduğunugörüyoruz. Sorun dediğim gibi kullandığınız raporlama aracı ve genel olarak konu hakkındaki bilgi eksikliğinizden kaynaklanmakta. GPU kullanımınız %0 değil.

1720356610584.webp

Şimdi sistemde bir performans sorunu varsa bunun için ayrı bir konu açmanızı öneririm.

Oyunun altta açık olması veya olmaması önemli değil oyundayken de GPU load 1 2 alttaykende 1 2 CPU load ise 40 50 falan.
Afterburner kullanın. AB içinden dahili ve harici GPU ayrımı yapabiliyorsunuz.
Abi yemin ederim ben anlamakta güçlük çekiyorum. Siz az önce açtığınız konuda bu sorun 5600G + RTX 4060 sistemde var demediniz mi? Şimdi aynı sorunun aslında Excalibur G770 sisteminde olduğunu öğreniyoruz. Yanlış mı anladım?

NVIDIA App performanstan bakıyorum CPU %40 GPU %0.
Bu demektir ki NVIDIA App dahili GPU kullanımını gösteriyor. Bunun da %0 olması gayet normal. Ayrıca NVIDIA App Beta aşamasında olduğu için göstergelerinde bu tür hatalar olabilir.

Bu da donma FPS sorunları yaratıyor.
Gösterge ile donma arasında bir bağ yok. Donam varsa bu genelde ısınma sorunudur.

Abi yemin ederim ben anlamakta güçlük çekiyorum. Siz az önce açtığınız konuda bu sorun 5600G + RTX 4060 sistemde var demediniz mi? Şimdi aynı sorunun aslında Excalibur G770 sisteminde olduğunu öğreniyoruz. Yanlış mı anladım?

Bu demektir ki NVIDIA App dahili GPU kullanımını gösteriyor. Bunun da %0 olması gayet normal. Ayrıca NVIDIA App beta aşamasında olduğu için göstergelerinde bu tür hatalar olabilir.

Gösterge ile donma arasında bir bağ yok. Donam varsa bu genelde ısınma sorunudur.

Evet efendim 2 ayrı sistemim var ikisinde de aynı sorunu yaşıyordum. RTX 4060'lı sistemde Galax ekran kartının yazılımını sildiğim zaman sorunu çözdüm ama diğer sistemde sorun hala devam etmekte.

Bu demektir ki NVIDIA App dahili GPU kullanımını gösteriyor. Bunun da %0 olması gayet normal. Ayrıca NVIDIA App beta aşamasında olduğu için göstergelerinde bu tür hatalar olabilir.

Laptopun termal bakımlarını dediğiniz gibi yaptım. GPU oyunlarda 50 derecedeyken islemci 69 70 derecede. GPU-Z programı ile baktığımda da GPU kullanımının %0 olduğunu orada da doğrulayabiliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
1720356507280.webp

Buyurun, sağ üstte de NVIDIA App performans var.
Altta CS2 açık ve ölüm maçında.

GPU kullanımı hakkında bilginiz yok maalesef. Alt + Tab yaptığınız anda GPU kullanımı durur. Histogramdan zaten kullanımın yüksek olduğunu ve Alt Tab yaptığınızda 0 olduğunugörüyoruz. Sorun dediğim gibi kullandığınız raporlama aracı ve genel olarak konu hakkındaki bilgi eksikliğinizden kaynaklanmakta. GPU kullanımınız %0 değil.

1720356610584.webp

Şimdi sistemde bir performans sorunu varsa bunun için ayrı bir konu açmanızı öneririm.

Oyunun altta açık olması veya olmaması önemli değil oyundayken de GPU load 1 2 alttaykende 1 2 CPU load ise 40 50 falan.
Afterburner kullanın. AB içinden dahili ve harici GPU ayrımı yapabiliyorsunuz.

Çözüm
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geri
Yukarı Alt