Excel hücresinde alt satırdaki değerler nasıl toplanır?

Makaleler
1
Merhaba,

Excel'de çalışırken karşılaştığım bir problem hakkında yardımınıza ihtiyacım var. Durumu şöyle açıklayayım:
Elimde bir tablo var ve bu tabloda her hücre iki farklı değeri barındırıyor. Örneğin:
  • İlk satırda miktarını,
  • Alt satırda ise (TRY) değerini gösteren bir yapı var.
Tablo şu şekilde:

1737740118859.webp

1500 değerlerini m³ şekilde farz edin; onun altında olan 2500 değerleri toplanacak. Ancak farz edin ki, bu rakamlardan çok daha fazla var ve tek seferde toplamak istiyorum.
Manuel işlem yapmak yerine, tek seferde bu alt satırlardaki tüm rakamları toplamanın en pratik yolunu arıyorum.

Tam anlamadım ama bir hücrede iki satır - iki ayrı değer olduğu sürece arzu ettiğiniz işlemi yapamazsınız.
Bir yolu varsa bile eminim ki çok zordur.

Aklıma gelen pratik olabilecek yöntem o tabloyu Notepad'e aktarmak-kopyala yapıştır..
daha sonra notepadden tekrar excel'e aktararak o çift değerlerin mümkünse ayrı hücrelere yerleşmesini sağlamak..
Bu başarılabilir ise yapmak istediğiniz toplama işlemleri kolaylıkla yapılabilir.

Ne yapmak istediğinizi tam anlamadığımı söylemiştim. Amaç aynı hücre içinde bulunan iki değeri birbiri ile toplamak ise var yöntemi ama ben bilmiyorum.

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı Alt