Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
Excel’de iki farklı dosyam var. Birinci dosyada isimler B sütununda ve toplam 405 kişi, ikinci dosyada ise isimler K sütununda ve toplam 408 kişi. Birinci dosya benim orijinal listem. Amacım, ikinci dosyadaki 408 kişiden hangilerinin birinci dosyamdaki 405 kişilik listede olmadığını bulmak. Bu eksik olan isimler, B sütununda en alta eklensin ve kırmızı arka planla işaretlensin. Ayrıca bunu ekstra sütun kullanmadan yapmak istiyorum.

Çözüm
Aşağıdaki formülü kullanarak çözdük.

=IF(C49<>"";IF(COUNTIF([new.xlsx]Sheet1![imath]C[/imath]2:[imath]C[/imath]406;C49)=0;"Eksik";"Var");"")
Hocam yazdırdım ama çözebilmedim istediğim gibi olmadı. Anydesk ile mümkünse bağlanıp yardımcı olma şansınız var mı?
Hocam, AnyDesk'e bence gerek yok. Eğer dosyalar çok özel ve önemli değilse, Techolay'da DM açıp dosyaları dosya yükleme servisine yükleyip bana gönderirseniz, istediğiniz gibi revize edip sizin için düzenleyip atarım. AnyDesk ile de halledebiliriz, uygunsa.

Hocam, AnyDesk'e bence gerek yok. Eğer dosyalar çok özel ve önemli değilse, Techolay'da DM açıp dosyaları dosya yükleme servisine yükleyip bana gönderirseniz, istediğiniz gibi revize edip sizin için düzenleyip atarım. AnyDesk ile de halledebiliriz, uygunsa.
Bu arada Techolay'da DM nasıl açılır hocam kişi arası bunu iyi hatırlattınız bunu bilmiyordum. Mesela dosyayı Size iletip çözebilmemde yardımcı olmanız açısından. Techolay'da DM yok çünkü bildiğim kadarıyla.

@Afterbyte sayesinde sorun çözülmüştür. Kendisine bizzat teşekkür ederim. Şu formül ile çözdük.

=IF(C49<>"";IF(COUNTIF([new.xlsx]Sheet1![imath]C[/imath]2:[imath]C[/imath]406;C49)=0;"Eksik";"Var");"")

Son düzenleme:
Bu arada Techolay'da DM nasıl açılır hocam kişi arası bunu iyi hatırlattınız bunu bilmiyordum. Mesela dosyayı Size iletip çözebilmemde yardımcı olmanız açısından. Techolay'da DM yok çünkü bildiğim kadarıyla.

@Afterbyte sayesinde sorun çözülmüştür. Kendisine bizzat teşekkür ederim. Şu formül ile çözdük.

imath yazan yerler dolar işareti bu arada sabit değişenler.