NanoMetre 2

Yetkin
Merhaba, arkadaşlar Excel'de önemli bir veri düzenlemesi yapıyordum. Dün dosyayı kaydedip çıktım ama 8 sayfadan sadece üzerinde olduğum sayfayı kaydetmiş, diğerleri silinmiş. Sürüm geçmişi de açılmıyor. Daha önce hiç böyle bir şey yaşamadım. Acaba giden sayfaları kurtarmanın ve bu tek sayfa kaydetme olayının çözümü için bir fikri olan var mı?

Merhaba, arkadaşlar Excel'de önemli bir veri düzenlemesi yapıyordum. Dün dosyayı kaydedip çıktım ama 8 sayfadan sadece üzerinde olduğum sayfayı kaydetmiş, diğerleri silinmiş. Sürüm geçmişi de açılmıyor. Daha önce hiç böyle bir şey yaşamadım. Acaba giden sayfaları kurtarmanın ve bu tek sayfa kaydetme olayının çözümü için bir fikri olan var mı?
- Dosyayı Kontrol Et: İlk olarak, kaydettiğin Excel dosyasını yeniden açarak içinde hangi sayfaların bulunduğunu kontrol et. Bazen dosya açıldığında görünmeyen sekmeler olabilir.

- Geçici Dosyaları Kontrol Et: Excel, dosyalar üzerinde çalışırken sık sık geçici dosyalar oluşturur. Bulunduğun dizinde (örneğin, "C:\Users\[Kullanıcı Adı]\AppData\Local\Microsoft\Office\Unsaved Files") geçici dosyalarını kontrol et ve kaybolan sayfaları bulabilirsin.

- Excel’in Geri Yükleme Seçeneğinden Yararlan: Dosyayı açtıktan sonra "Dosya" menüsüne git, ardından "Bilgi" sekmesine tıklayarak kaybolan sayfaları geri yüklemeyi deneyebilirsin.

- Excel’in Sürüm Geçmişi: Eğer dosyanı OneDrive veya SharePoint ile kaydettiysen, o zaman sürüm geçmişi özelliğini kontrol edebilirsin. Önceki sürüme dönmek için "Dosya" -> "Bilgi" -> "Sürüm Geçmişi" seçeneklerini takip et.

- Excel Ayarlarını Kontrol Et:
- "Dosya" menüsüne tıkla.
- "Seçenekler"e git.
- "Kaydet" sekmesine bakarak "Otamatik Kaydet" ve "Otomatik Kurtarma" ayarlarını kontrol et. Daha sık aralıklarla kaydedilmesini sağlamak adına ayarları değiştirebilirsin.

- Excel’i Güncelle: Yazılımının en son güncellemeleriyle çalışıp çalışmadığını kontrol et. Güncellemeleri kontrol etmek için "Dosya" -> "Hesap" -> "Güncelleme Seçenekleri"ne tıklayıp "Şimdi Kontrol Et" seçeneğini kullan.

- Alternatif Veri Kurtarma Yazılımları: Yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, Veri kurtarma yazılımlarını kullanmayı düşünebilirsin. Bu yazılımlar kaybolan dosyaları ve sayfaları kurtarmada yardımcı olabilir.

- Dikkatli Kaydetme: Gelecekte benzer sorunlarla karşılaşmamak için dosyalarını düzenli olarak farklı adlarla (Farklı Kaydet) ya da farklı kopyalarda kaydetmeyi alışkanlık haline getir.

Umarım bu adımlar sorununuzu çözmenize yardımcı olur.