Rehber F1'de bayrak sistemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Forum Clerk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 9
  • Görüntüleme Görüntüleme 526
Merhaba hiç F1 konusu yokmuş. İlk konuyu açayım dedim. Eminim hepimiz yeşil bayraklar falan ne demek biliyoruz ama uzun süredir izlemiyorsanız daha önce görmediğiniz bayrakları burada bulabilirsiniz.

Yeşil Bayrak

Bu bayrak durumun normale döndüğünü ve yarışmak için bir engel olmadığını gösterir. Ayrıca her sessiondan önce de dalgalandırılır.

Mavi Bayrak

Bu bayrak ise 1 ya da daha fazla tur bindirilmiş araca gösterilir ve arkasından gelen hızlı araca izin vermesi gerektiğini söyler. Eğer 3 defa bayrak gösterilir ve buna rağmen izin verilmezse o zaman bir ceza alabilir. Ayrıca F/P ve Q da pitten çıkan veya yavaş giden sürücüye arkadan hızlı araç geldiğini belirtmek için de kullanılır.

Sarı Bayrak

En önemli bayraklardan birisi olabilir ve dalgalandırma şekline göre anlamı değişebilir. Tek ve çift bayrak bulunuyor ve her iki durumda da sürücü yavaşlamak zorunda. Geçiş yasaktır.
-Tek bayrak ileride bir teh var ve yavaşlamak gerektiğini söyler.
-Çift bayrak ise teh var ve Marshall(pist görevlileri) piste indiğini ve ciddi derecede yavaşlamaları gerektiğini söyler.
Ayrıca eğer Q da bu bayrak çıkarsa hotlap tamamlanamaz.

Beyaz Bayrak

İleride çok yavaş aracın olduğunu söyler. Ayrıca medikal aracın pistte olduğunu da belirtebilir.

Kırmızı Bayrak

Session sorunlar(kaza, hava, seyirci...) Nedeniyle sona erdiğini söyler. Bütün araçlar pite gelmelidir. F/P ve Q da araçlar garaja ancak yarışta ise pit çıkışında sıralanırlar.

Siyah Bayrak

bayrak görünmüyor siyah olduğu için.
Bu bayrak ise sürücünün diskalifiye olduğunu ve hemen pite dönmesi gerektiğini söyler. Yalnızca steward kararıyla dalgalandırılır.

Siyah Beyaz Bayrak

Bu ise sürücüye sportmen olmayan davranış için gösterilir ve eğer gerekirse sonrasında siyah bayrak da gösterilebilir.

Siyah ve Turuncu Noktalı Bayrak

Bu ise sürücüye aracında sorun olduğu ve pite dönmesi gerektiğini söyler. İncelendikten sonra sorun yoksa tekrardan piste dönebilir.

Sarı-Kırmızı Çizgili Bayrak

Bu ise ileride kaygan bir bölümün(yağ, su vb.) Olduğunu ve dikkatli geçilmesi gerektiğini söyler.

Chequered Flag(Damalı Bayrak)

En basit ve en güzeli. Session'ın bittiğini belirtir ve tüm araçlar geçene kadar dalgalandırılır. Siz Tim Cook gibi adamların sallamasına bakmayın normalde daha doğrusu eskiden heyecan uyandırırdı.
Umarım faydalı olmuştur. İyi günler.

Red Baron'u da şuraya bırakayım.

F1 Kültürü kendimde yakalamak istediğim başlıca sporlardan biri olabilir. Hep bi'yerden başlayacağım diyorum ama hiç bir zaman oturup izlemiyorum. Sanırım ben bu sporun uzaktan sevdalısıyım . Pilotlar, kurallar vs. çok havalı ve güzel geliyor.

Çok düşünmüşler mi bu isimleri?

F1'i nereden izleyebiliriz?
F1TV ve S Sport da var ama önerim F1TV olur. S Sport spikeri çok çırlıyor gerçi F1TV de biraz taraflı ama yine de daha iyi.

Çok düşünmüşler mi bu isimleri?
Daha iyi değil mi? En azından gayet tutarlı.
F1 her zaman nasıl popüler oluyor şaşırıyorum valla.
Pinnacle of Motorsports.
Hocam V6 Hybrid dönemini önermem. Ben yıllardır izlerim beni bile soğuttular.

Siyah turuncu bayrağı sayeniz de ilk defa gördüm. Çok düzenli olmasa da yıllardır F1 izlerim oysaki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…