Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

celikme

Çalışkan
Yer
Ankara
Merhaba, Faceit'i sisteme kurarken çok sayıda hata ile karşılaşıyoruz. Ben de kurulum süresinde "hypervisorlaunchtype is off" hatası ile karşılaştım. Özellikle anti-cheat'i devreye aldığınızda bu sorunla karşılaşabilirsiniz. Çözümü ise şu şekilde gerçekleştirdim;

1.Windows tuşuna basıp sisteminizin diline göre "Komut Satırı" veya "Command Prompt" yazıyoruz ve yönetici olarak çalıştırıyoruz. (windows 11'de arama sonucu geldiğinde hemen altta bulunan "Run as administrator" seçeneğiyle açmamız gerekiyor. Daha eski sistemlerde uygulama sağ tıklayıp bu seçeneği görebiliyoruz.)
2. Açılan komut satırına bu kodu kopyalayıp enter tuşuna basıyoruz.
Kod:
bcdedit /set hypervisorlaunchtype auto
3. Enter tuşuna bastıktan sonra hemen altında işlemin başarılı olduğuna dair bir yazı çıkması gerekiyor. Eğer "Access denied" gibi bir yazı alıyorsanız komut satırını yönetici olarak çalıştırmadığınıza işarettir.

Bu aşamalar rağmen hypervisor ile ilgili bir sorun yaşıyorsanız şu işlemi de deneyebilirsiniz;

1. Denetim masasını (control panel) açın.
2.Açılan pencerede "Programs" (Türkçe'de program ekle kaldır kısmı sanırım) seçeneğini seçin.
3. Önünüze iki seçenek gelecek. İlk seçenek olan "Programs and Features"ın hemen altında kalkan simgesiyle birlikte verilen "Turn windows features on or off" yazısına tıklayın. (Ekte görseli mevcut)
4.Açılan pencerede bir liste olması gerekiyor. Bu listede "Windows Hypervisor Platform" seçeneğinin seçili olması gerekiyor. Seçili değilse seçin ve "OK" butonuna basın. (Ekte görseli mevcut)
5.Bir yükleme ekranından sonra değişikliklerin uygulanması için sistemi yeniden başlatmak isteyecek, sisteminizi yeniden başlatın.
6.Eğer faceit için ayarlama yapamadıysanız üstteki 3 adımı takip edin ve işlemi tamamlayın.

Screenshot 2025-09-29 at 19.00.39.webp

Screenshot 2025-09-29 at 19.01.02.webp

Merhaba, Faceit'i sisteme kurarken çok sayıda hata ile karşılaşıyoruz. Ben de kurulum süresinde "hypervisorlaunchtype is off" hatası ile karşılaştım. Özellikle anti-cheat'i devreye aldığınızda bu sorunla karşılaşabilirsiniz. Çözümü ise şu şekilde gerçekleştirdim;

1.Windows tuşuna basıp sisteminizin diline göre "Komut Satırı" veya "Command Prompt" yazıyoruz ve yönetici olarak çalıştırıyoruz. (windows 11'de arama sonucu geldiğinde hemen altta bulunan "Run as administrator" seçeneğiyle açmamız gerekiyor. Daha eski sistemlerde uygulama sağ tıklayıp bu seçeneği görebiliyoruz.)
2. Açılan komut satırına bu kodu kopyalayıp enter tuşuna basıyoruz.
Kod:
3. Enter tuşuna bastıktan sonra hemen altında işlemin başarılı olduğuna dair bir yazı çıkması gerekiyor. Eğer "Access denied" gibi bir yazı alıyorsanız komut satırını yönetici olarak çalıştırmadığınıza işarettir.

Bu aşamalar rağmen hypervisor ile ilgili bir sorun yaşıyorsanız şu işlemi de deneyebilirsiniz;

1. Denetim masasını (control panel) açın.
2.Açılan pencerede "Programs" (Türkçe'de program ekle kaldır kısmı sanırım) seçeneğini seçin.
3. Önünüze iki seçenek gelecek. İlk seçenek olan "Programs and Features"ın hemen altında kalkan simgesiyle birlikte verilen "Turn windows features on or off" yazısına tıklayın. (Ekte görseli mevcut)
4.Açılan pencerede bir liste olması gerekiyor. Bu listede "Windows Hypervisor Platform" seçeneğinin seçili olması gerekiyor. Seçili değilse seçin ve "OK" butonuna basın. (Ekte görseli mevcut)
5.Bir yükleme ekranından sonra değişikliklerin uygulanması için sistemi yeniden başlatmak isteyecek, sisteminizi yeniden başlatın.
6.Eğer faceit için ayarlama yapamadıysanız üstteki 3 adımı takip edin ve işlemi tamamlayın.

Eki Görüntüle 188895

Eki Görüntüle 188896

"hypervisorlaunchtype is off" Hatası Çözüm Adımları​

1. Komut Satırını Açın:
- Windows tuşuna basın ve "Komut Satırı" veya "Command Prompt" yazın.
- Sağ tıklayın ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seçin.

2. Yazılım Komutunu Girin:
- Komut satırına şu kodu yazın ve Enter'a basın:
Kod:

3. Başarılı Olup Olmadığını Kontrol Edin:
- Eğer "Access denied" hatası alıyorsanız, komut satırını yönetici olarak açmadığınız anlamına gelir.

4. Windows Özelliklerini Kontrol Edin:
- Denetim Masası'nı açın.
- "Programlar" seçeneğine tıklayın.
- "Programlar ve Özellikler" altındaki "Windows özelliklerini aç veya kapat" seçeneğine tıklayın.
- "Windows Hypervisor Platform" seçeneğinin seçili olduğundan emin olun. Eğer seçili değilse, kutuyu işaretleyip "Tamam" butonuna basın.

5. Sistemi Yeniden Başlatın:
- Değişikliklerin uygulanması için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

6. Son Kontrol:
- Faceit'i yeniden başlatmayı deneyin ve sorunun devam edip etmediğini kontrol edin.

Eğer hala sorun yaşıyorsanız, sistem özelliklerinizi ve mevcut yazılımınız hakkında daha fazla bilgi vermeniz faydalı olacaktır.

Yukarda gösterilen yöntemleri yaptım ama halen sorun yaşıyorum açılmıyor, Recep Baltaşın gigabyte anakartta secure boot nasıl açılır videosundaki aşamaları da yaptım ama biosta enable olan ayar, msinfo ekranında kapalı olarak görünüyor.

Dosya Ekleri

• görsel_2026-02-12_170519493.webp
    görsel_2026-02-12_170519493.webp
    7,3 KB · Görüntüleme: 44