Faiz neden haram?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan seeraddar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 29
  • Görüntüleme Görüntüleme 516
  • Etiketler Etiketler
    faiz neden
Bankaya koyabilirim o zaman?

Engelleyen mi var? Paran varsa fon vb. herhangi bir yatırım aracı al yoksa enflasyona karşı güneşe koyulmuş buzdan hızlı erir paran. Bu faiz haram tartışması yapan elemanlar Almanya'daki işsizlik maaşını görse kalpten geberip gidecek herhalde.

Aynısı diyorum hem aileme hem okuldaki dincilere anlamıyorlar.

Bankaya koyabilirim o zaman?
Ben bu sekilde yorumladim kendim icin, kendi capimda. Kitabini okumadiginiz dine inanmanizi tavsiye etmiyorum, takdir sizin.

Emeksiz para kazanıyorsun sonuçta. Herhangi bir emek vermeden oturduğun yerden gelen para haramdır.

18 yaşında bile değilsen nasıl vadeli hesap açıp da faizden para kazanmayı planlıyorsun? Üstelik ciddi paralar kazanmak için ciddi yatırımlar lazım. Komikleşmeyin büyüyün önce ondan sonra şov yapın.

Bankadan aldigin faiz ve borsa arasindaki farklar:
  1. Bankada parayla para kazanirken borsada sirketin belli bir kismini satin aliyorsun. Birisi bir nevi ticaret.
  2. Bankada faize koydugun para icin ne kadar kazanc elde edecegin belli ve sabit, parayi koymadan once sana soyluyorlar. Borsada sirketi satin aldigin icin (ayni ticaret gibi, mal aliyorsun ve satiyorsun) sirket degerlenirse senin paran da artmis oluyor ama buradaki para artisi bir iluzyon. Senin aldigin urunun degeri artmis oluyor aslinda. Git PS5 al, 2 ay sonra daha yuksek fiyata sat ayni mantik. Ayrica borsada kaybetme sansin da var.
Emeksiz kazanç haram kabul edilir.
Faiz konusunda da kazanclik bir durum olmuyor genelde. Paranin enflasyonla deger kaybetmesini onlemek asil amac. Birisine borc verme ornekleri de tefecilige giriyor, faize degil.

Faizin haram olmasini o zamanin sartlariyla degerlendirmek lazim. 650 yili Arap colunde modern finansi ve gunumuz ekonomik kosullarini beklemiyorsunuzdur diye dusunuyorum.

Islam dininde bahsedilen faiz tefecilik usulu olan, bankanin verdigi degil.

Hiçbir mantığı veya arayabileceğiniz geçerli bir nedeni yok.
Allah yasaklamış.

Faizden para kazanmayi da bekleme bu arada. Hayatin oyle bir bugu yok. 10 bin TL'yi faize atsan 1 ay sonra 10.500 TL olarak aliyorsun. Faize atmak yerine alacagini alsan 1 ay sonunda daha cok kar edersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…