Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Yeni bir sistem topladım ve kasamda dahili olarak sadece 4 fan var. Kasam fazlasını destekliyor ve ekleme yapmak istiyorum. Kasamın ön panelinde 3 adet 120 mm fan, kasamın üst kısmında 360 mm sıvı soğutucu ve fanları, arka kısmında ise 1 adet egzoz fan var.
Ben kasamın alt kısmına 3 adet daha fan eklemek istiyorum. Çok gerekli değil bu açıkçası ama görsel olarak da daha bir hoş durmasını istiyorum. Masamın üstünde sergiliyorum kasamı.
Şimdi kasanın alt kısmına alacağım bu fanların RGB yönlerinin içeri bakmasını, çerçeveli kısmının ise dışarı bakmasını istiyorum ama bu fanların içeriye hava alması lazım. Araştırdığım kadarıyla sağlıklı hava akışı için aşağıdan ve önden hava girer, yukarı ve arkadan sıcak hava çıkar. Bu fanların dediğim şekilde görünmesi için reverse fanlar mı kullanmalıyım yoksa normal fanlar mı kullanmalıyım?
Basit bir soru ve basit bir cevabı olabilir bunun ama şu an mantığım yetmedi. Özürlerimi sunarak cevaplarsanız sevinirim.
Reverse fanların farkı hava yönleri. Klasik bildiğimiz fanların tersine dönen yada ters kanatlı fanları ifade ediyor. İntake olarak kullanacağınız fanlar dediğiniz şekilde olsun istiyorsanız reverse olmalı, evet.
Egzotik kasalarda gördüğümüz ters kanatlı, LCD ekranlı fanlar kullanmayacaksanız sıradan RGB renkleri çok rahatsız etmeyebilir. Tabii fanın arka tarafı sizi rahatsız etmeyecekse.
Gerçekten görseli, resmen sınıf atlatıyorlar. Bütçe var ise cevap, evet. Çin sitelerinde F-P ürünleri mevcut bilginize. İlla X markası demezseniz, güzel çözümlerde var.