Çözüldü Fandan gelen sürtünme ve tıkırtı sesi nedir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MeteAdam
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 135
  • Etiketler Etiketler
    sesi
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MeteAdam

Çalışkan
Ses
Arkadaşlar, ilk başta ses HDD'den geliyor sandım çünkü HDD 15 senelik. Ancak dün akşam HDD'yi çıkarıp bakınca sesin bir fandan geldiğine emin oldum.

Fan birazcık yalpa yapıyor ancak bu yalpa çok zor fark ediliyor. Hiçbir yere sürtmüyor ve HDD kafa arızası gibi tık tık ses çıkarıyor ara sıra. BIOS'dan fan hızını sıfır yapıp hangi fan olduğundan emin oldum.

Fan: Asiahorse amici-5gt reverse blade.

Çözüm

AsiaHorse'nin (bana göre) yapamadığı fanlardan biridir Amici. Fan kalitesi düşük. Çok bir beklentiniz olmasın.

HDB fanlardan emin değilim (yani damlatılıyor muydu onu hatırlamıyorum) lakin FDB için yatağa yerleşicek kadar (1-2 damla) yağ sıkılabiliyor olması lazım.

Her 2 durumda da ilk önce garantiye ulaşın derim, fanlarla uğraşır ve sorunu çözemezsiniz muhtemelen garanti de geri tepicektir.
Ucuz ne idüğü belirsiz fan olsaydı yağlamanı önerirdim ancak sanırım bu fan FDB veya HDB. Bunlarda yağlama önerilmiyor diye biliyorum.
Fanın tozu varsa onu al, çerçevedeki vidaların sıkıldığından emin ol. Toparlanmaz ise garanti ile iletişime geç.

Sözden de görüş alalım.
@michaelscofield @LH44

AsiaHorse'nin (bana göre) yapamadığı fanlardan biridir Amici. Fan kalitesi düşük. Çok bir beklentiniz olmasın.

HDB fanlardan emin değilim (yani damlatılıyor muydu onu hatırlamıyorum) lakin FDB için yatağa yerleşicek kadar (1-2 damla) yağ sıkılabiliyor olması lazım.

Her 2 durumda da ilk önce garantiye ulaşın derim, fanlarla uğraşır ve sorunu çözemezsiniz muhtemelen garanti de geri tepicektir.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…