OutemuX

Uzman
Stok skatezleri eskidiği için Obsidian Dot skatez sipariş edip taktım ancak fareye birazcık baskı uygulayınca bile sürtünüyor. Çözmek için kenarlara ekledim, bir nebze de olsa yardımcı oldu ancak yine de sorun devam etmekte. Yeni skatez mi almalıyım, yoksa bu durum normal mi? Yapabileceğim ne var?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-10-04 saat 00.58.26_9c9df363.webp
    WhatsApp Görsel 2025-10-04 saat 00.58.26_9c9df363.webp
    857,2 KB · Görüntüleme: 59
Stok skatezleri eskidiği için Obsidian Dot skatez sipariş edip taktım ancak fareye birazcık baskı uygulayınca bile sürtünüyor. Çözmek için kenarlara ekledim, bir nebze de olsa yardımcı oldu ancak yine de sorun devam etmekte. Yeni skatez mi almalıyım, yoksa bu durum normal mi? Yapabileceğim ne var?
Bu sürtünme sorununu çözmek için birkaç adım deneyebilirsiniz:

1. Yüzeyi Kontrol Edin:
- Kullanılan mousepad veya masa yüzeyinin pürüzsüz olduğundan emin olun. Pürüzlü veya kirli yüzeyler sürtünmeye sebep olabilir.

2. Skatez Yerleşimi:
- Skatezlerin doğru bir şekilde yerleştirildiğinden emin olun. Yanlış yerleştirilen skatezler sürtünmeye yol açabilir.

3. Çalışma Çevresini Değiştirin:
- Farenizi başka bir yüzeyde deneyin. Farklı bir mousepad veya masa yüzeyi, sorunu çözebilir.

4. Ekstra Skatez Ekleme:
- Ekleme yaptığınız kenar skatezleri yerine kendi skatezlerinizi de değerlendirin. Yanlış veya uyumsuz skatezler eklenirse sürtünmeyi artırabilir.

5. Daha İnce Skatez Almayı Düşünün:
- Eğer mevcut skatezlerde sorun devam ediyorsa, daha ince veya farklı bir tip skatez almayı düşünebilirsiniz. Bazı skatezler daha az sürtünme sağlar.

6. Farklı Skatez Modelleri Araştırın:
- Eğer sorun hala çözülmezse, kullanıcı yorumları ve tavsiyeleri ile farklı modelleri araştırarak başka skatezler deneyebilirsiniz.

Bu önerileri uyguladıktan sonra sorun devam ederse, yeni skatez almayı düşünebilirsiniz.