Benim bir fare tıklama sorunum var 6 aydır devam ediyor ne yaptıysam düzelmedi.
Bu arada işlemci de aldım "Ryzen 5 5600" tray şekilde kutusu açık gelsin de iade edebilirim belki sorun onda devam ederse.
İşlemci olma ihtimali hala düşük geliyor. RAM'leri tek tek desem de sonuç aynı. Fare desem bir gün sağ bir gün sol tuşu bozulmaz ya biri düzeliyor biri bozuluyor.
Yarın işlemciyi takıp onda da sorun bulamazsam ne yapacağım, işlemciden olma ihtimali var mı daha önce hiç böyle bir konu görmedim çıldıracağım.
Son olarak PC performansında sıkıntı yok. Takılma, donma RX 580 tarzı sorunlu ekran kartım olsa bile Ultra ayarlarda donmadan sıkıntısız Cyberpunk 2077, God of War, Horizon Forbidden West tarzı oyunları son ayarlarda oynuyorum. Tıklama sorunu oluyor ama boşta yaptığı gibi ne artıyor ne azalıyor.
Bana bir yardım fikir verin deneyecek çözümüm kalmadı sayılır.
- Farede sorunum var desem 6 fare var, hepsi markalı oyuncu faresi. Her birinde basılı tutarken koparıyor. Hepsinin farklı 1 tuşu yapıyor. Arada bu tuşlar yer değiştiriyor.
- 2 ay önce Logitech G402 fare aldım. Orta tuşunda yapıyordu iptalledim kullanmıyordum o tuşu. 1 hafta önce sol tuşa geçti, zorladım filan tamamen iptal oldu tepki kalmadı. Garantiden yenisini gönderdiler. O sağlam gibi ama pek denemeyeceğim zamanla bozuyor
- Anakart "ASUS B450 M-K II". Fare değilse anakart dedim BIOS filan güncelledim yok.
- Geçen hafta ASUS B550 M-K anakart aldım parçaları taktım aynı şekil çıkar tak yaparken bir fare düzeldi tüm fareleri denedim hepsi düzeldi, sol tuşu tamamen yok edilen hariç. Akşama kadar BF oynadım 7 saat sonra tekrar başladı
Anakartı iade ettim.
- Bu arada BIOS ekranında gezinirken 10 tıklamadan 2 tanesi filan basmıyor 2. 3. tıklamada basıyor ama fare hızı akıcı bu normal mi bilmiyorum.
- 3. seçenek RAM'ler "2x8 GB G.Skill F4-3600C18S-8GVK" anakarta bakıyorum bu kodun aynısı sonunda S yerine D yazan modeli destekliyor o da Solo ya da Dual anlamına geliyor sanırım. RAM'leri ayrı satıcılardan farklı zamanlarda aldım birleştirdim '2X 64-bit' yazısıyla Dual çalışıyor. Bunları tek tek ayrı RAM slotlarına takarak da denedim bir fark yaratmadı.
- 4. Güç kaynağı ve kasa geçen hafta aldım onu da Zalman 600W Plus yeterli.
- Ekran kartı 750 Ti kullanıyordum 10 senelik. Elimde 2.el RX580 aldım bu süreçte bir fark yaratmadı, ikisinde de aynı sorun.
- Monitör yerine TV'ye HDMI bağladım fark yok.
- Depolama virüs var desem M.2 SSD aldım anakart için ilk geldiğinde diğer depolama birimlerini takmadan kurdum yine aynı 1 yılda 4 format atmışımdır.
- PC bu arada virüs de hiç bulaştırmadım desem yeridir 20 yıldır PC kullanan biri olarak gireceğim siteleri bilirim.
Bu arada işlemci de aldım "Ryzen 5 5600" tray şekilde kutusu açık gelsin de iade edebilirim belki sorun onda devam ederse.
İşlemci olma ihtimali hala düşük geliyor. RAM'leri tek tek desem de sonuç aynı. Fare desem bir gün sağ bir gün sol tuşu bozulmaz ya biri düzeliyor biri bozuluyor.

Yarın işlemciyi takıp onda da sorun bulamazsam ne yapacağım, işlemciden olma ihtimali var mı daha önce hiç böyle bir konu görmedim çıldıracağım.
Son olarak PC performansında sıkıntı yok. Takılma, donma RX 580 tarzı sorunlu ekran kartım olsa bile Ultra ayarlarda donmadan sıkıntısız Cyberpunk 2077, God of War, Horizon Forbidden West tarzı oyunları son ayarlarda oynuyorum. Tıklama sorunu oluyor ama boşta yaptığı gibi ne artıyor ne azalıyor.
Bana bir yardım fikir verin deneyecek çözümüm kalmadı sayılır.

Son düzenleyen: Moderatör: