Farklı dairedeki internete nasıl bağlanılabilir?

Aeronight

Üstün
Makaleler
61
Yer
Noxus
Selamlar. Bugün ailemin dairesine TurkNet bağlattım. Düşüncem oradaki modemden kendi odama da sinyal alabileceğimdi ama olmadı. Duvarlar fazla kalın olduğu için daire içinde bile internet zor çekti. Bu yüzden Mercusys ME30 aldım ve ailemin evine bağlayarak oradaki sinyal sorununu çözdüm. Şimdi sıra bana geldi. Modem ile benim odam arası 10 metre ya vardır ya yoktur ama duvar var arada işte. Hiçbir şekilde sinyal alamadım. Elimde Mercusys'un MR70X'i var. Bunu router olarak almıştım ama sinyal alamayınca router'ın da bir anlamı kalmadı; ben de içindeki donanımdan faydalanmak için OpenWRT kurdum. Gemini'nin yardımıyla sinyal ve internet alabiliyorum ama bağlantı 10 saniyede bir kopuyor. 2.4 GHz ile bağlantı kurdum. Ana modemden kanalı 1, genişliği ise 20 MHz yaptım. Daha ne yapabilirim bilmiyorum. Bu yüzden size geldim. Tavsiyeleri bekliyorum. Amacım kopma olmadan 20 Mbps üstü internet kullanabilmek. Kablolama yapamam ne yazık ki. Belirtmek istedim.

Son düzenleme:
Daireler yan yana veya karşılıklı ise flat Ethernet kablosu ile kapı altından, duvar üstünden vs. geçirmeyi düşünün bence. Eğer duvarlar kalınsa Wi-Fi performansı her türlü düşer.

Daireler yan yana veya karşılıklı ise flat Ethernet kablosu ile kapı altından, duvar üstünden vs. geçirmeyi düşünün bence. Eğer duvarlar kalınsa Wi-Fi performansı her türlü düşer.
Daireler karşı karşıya ama modemin bulunduğu oda kapıya en uzak oda ne yazık ki. Kablolamayı şu an için yapamıyorum. Değerler bu şekilde bu arada.

Daireler karşı karşıya ama modemin bulunduğu oda kapıya en uzak oda ne yazık ki. Kablolamayı şu an için yapamıyorum. Değerler bu şekilde bu arada.

Eki Görüntüle 263724
Eğer kablosuz bağlantı alamıyorsanız, kablo çekmekten başka çareniz yok ya da ana modemin konumunu değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Eğer kablosuz bağlantı alamıyorsanız, kablo çekmekten başka çareniz yok ya da ana modemin konumunu değiştirmeyi deneyebilirsiniz.
Gelen telekom ekibi iğrenç bir kablolama yapmış hocam. Eski tip yani direğe kablolama yapmışlar. Dışarda falan sarkıyor kablolar. Modemin konumunu da bu yüzden değiştiremiyorum. Yoksa bende isterdim başka bir yere koyabilmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…