Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Bahsettigim sey ornek olarak 1 saat once yazdigim bir mesajin altina, herhangi bir yeni mesaj atilmadiginda ben tekrar mesaj atarsam attigim mesaj eski mesaj ile birlesiyor.
Gordugunuz uzere, mesaji 01:01 saatinde atmis olup, attigim yeni mesaj direkt o mesajla birlesiyor ve "Son duzenleme: Az once" olarak gosteriyor. Bildigim kadariyla XF'in boyle bir ayari olmali. Sadece yetkili kisilere degil de, biz kullanicilara da acilabilmesi tarafindayim.
Bir konuya bir mesaj yazdiginiz zaman, konuya biri daha mesaj atmamissa ve siz uzun bir sure gecmesine ragmen tekrar mesaj atarsaniz attiginiz mesaj daha onceden attiginiz mesaj ile birlesiyor. Ornek olarak:
Enes hoca 2 tane mesaj atmis lakin bu iki mesaj birbiriyle birlesmek yerine iki ayri mesaj olarak gozukuyor. Bizim de bu secenek icin hakkimiz olmali diyorum.
Bir konuya bir mesaj yazdiginiz zaman, konuya biri daha mesaj atmamissa ve siz uzun bir sure gecmesine ragmen tekrar mesaj atarsaniz attiginiz mesaj daha onceden attiginiz mesaj ile birlesiyor. Ornek olarak:
Enes hoca 2 tane mesaj atmis lakin bu iki mesaj birbiriyle birlesmek yerine iki ayri mesaj olarak gozukuyor. Bizim de bu secenek icin hakkimiz olmali diyorum.
Mesajların birleştirilmesi, konunun düzenli kalmasını sağlıyor. Art arda iki farklı mesajın iki farklı üyeden geldiğini bilmek bana böyle hissettiriyor. Tabii aradaki bir mesaj silinince söz konusu durum meydana gelebiliyor ama istisnai bu.
Sizce mesajların ayrı ayrı gösterilebilmesi nasıl fayda sağlayacaktır?
Sunduğunuz yönetici örneğinde mesajların ayrı ayrı yazılması yerinde olmuş. Bu yetkinin üyelere sağlanması düzensizliğe yol açabilir. Böyle bir şeye ihtiyaç duyulursa fikrimce bilet sistemiyle talep edilebilir.
Önerinin uygulanıp uygulanmamasının artılarını ve eksilerini sorguluyorum.
Şu an bir konuma çözüm buldum ve çözüm atacağım ama son mesajı da ben yazmışım. Güncelleme olarak yazsam son mesaj o kadar uzun ki altına yazdığım şey ile birlikte çözüm işaretlesem saçma olacak. Konuma biri mesaj atsın da ben de düzgünce yazayım diye bekliyorum .
Bu durum çok sorunlu durmuyor aslında hatta doğru hissettiriyor. Tekniken yaptığınız bu: Arada kimse mesaj atmamış ve siz eski mesajınıza ekleme yapmış oldunuz.
Bunun eksisi olarak şu var tabii: "Yeni mesajlar"da falan öne çıkmıyor konu. Bu durumun üstesinden gelinebilir belki.
Bu da doğru. Dediğim gibi, bu seçeneğin direkt üyelere bırakılması sorun oluşturabilir. Alternatif çözüm olarak da bilet/rapor sisteminden başka bir şey gelmiyor aklıma ki bu da üyeyi bekletir.
Ekleme degil ki bu hocam, konudan tamamen bagimsiz bir ek bilgi. Bu durum illaki kendi actigim konunun cozume saglanmasi tarafinda degil ki, ornek olarak bu mesaja bir ekleme daha yaparsaniz Son duzenleme: Az once olarak guncellenecek mesaj. Siz duzenleme yapmiyorsunuz ki, ekleme yapiyorsunuz.