Farlarınız açık gezin

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ella Freya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B

Ben kuralların dört dörtlük olduğunu yazmadım. Adamlar kurallar tanımıyor, neye uyacaklar? Analatırmısın?
Karşı firkirde olduğumu nasıl çıkarttın? Ben sadece 'mevcut kurralar buna izin veriyor mu?' diye sordum!

Konuyu başka yöne çekmeye kalkışma. Sana cevabım ona göre olur!

Türkiye kuralları yeterli değil. Yarın bir gün birisi gelip kafadan girerse anlarsın Türkiye kurallarını.

Bu ülkede senin kuralların da geçmiyor. Şimdi ne yapalım?,

O zaman mevcut kuralları konuşalım. Eksik mi, yetersiz mi, ne ya da yapılabilir diye konuşalım.

Gündüz far kullanmak arabanın janjanlığını göstermek için değil mi? Gündüz tam olarak neyi göstereceksin farla?

Gündüz far kullanmak arabanın janjanlığını göstermek için değil mi? Gündüz tam olarak neyi göstereceksin farla?
Farkındalık arttırmak için olmasın? :d

Bu ülkede senin kuralların da geçmiyor. Şimdi ne yapalım?,

O zaman mevcut kuralları konuşalım. Eksik mi, yetersiz mi, ne ya da yapılabilir diye konuşalım.
Polis ceza kesmediği sürece açarım. Zararı yok faydası var bunun. Her haltı kötülemeye gerek yok faydalı bir şey. Cebinden çıkan ampül parası olur ama belki kazayı önlemiş olursun. Ne diyeyim ben sana anayasa önerisi mi sunayım. İkimizin bulduğu tespitleri trafik kurallarına yazmayacaklar. Ben burada insanlar farlarını açsın dar sokaklarda veya sollamalarda işe yarıyor diyorum, bana ters çıkıyorsun. Asıl senin amacın ne dostum anlatsana bi??

'Mevcut kurralar buna izin veriyor mu?' diye sordum!

Daha trafik kurallarından haberin yok. Boşa yazmışım o kadar mesajı.

4-5 yıl önce ehliyet alırken gündüz farlarıyla ilgili hiçbir şey anlatmadılar. Coğrafi ve iklim koşullarına göre gündüz vakti farlar açılmalı. Bulutsuz, güneşin ortamı tamamen aydınlattığı bir yerde sisleri bile açsanız farkındalık oluşturamazsınız. Gündüz vakti sırf farlar açılmadı diye ceza kesen memur görmedim.

Şehir içi sürüş için güzel tavsiye, insanların içinde araba sürmediğim için bana yaramıyor pek.

Tam olarak gündüzün ortasında neyin farkındalığını arttırıyorsun?

Soran olursa "Farkındalık arttırmak için olmasın? :d" yazarsın.
Sen ehliyetini al, ondan sonra konuya yazarsın. Tebrik ederiz hem de.

Ankara'da güneş çok olmuyor kışın. Ben açıyorum zaten bir şeyden eksilmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gündüz farı, yaya güvenliği ve güvenli sürüş prosedürlerinde yer alıyor. Bu konu ile ilgili araştırmalar da var.

Burada DRL olarak bahsedilen şey Daytime Running Lights yani gündüz farları.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…