Favori Windows'unuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Glade
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 49
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    windows

En sevdiğiniz Windows işletim sistemi hangisi?

• Windows 11

Oy: 8 8,7%
  • Windows 10

Oy: 27 29,3%
  • Windows 8.1

Oy: 12 13,0%
  • Windows 7

Oy: 24 26,1%
  • Windows Vista

Oy: 6 6,5%
  • Windows XP

Oy: 13 14,1%
  • Windows 2000

Oy: 1 1,1%
  • Windows Millenium Edition

Oy: 0 0,0%
  • Windows 98

• Windows 95

• Windows 3.1

Oy: 1 1,1%
  • Windows 3.0

• MS-DOS'lar

• Oy verenlerin toplamı
    92
Kendisi en hatalı sürümlerden biri ama bilgisayar kullanmayı onunla öğrendim. 7 sene kullandım.

Windows Vista tabii ki.

İmla hatalarını düzeltirken metindeki ifadeleri de biraz düzenledim:

"Windows 11, çekirdeğine çok fazla gereksiz şey entegre edip, sık lazım olacak özelliklere ulaşmak için fazladan tıklamaya sebep olan, kullanım basitliğini azaltılmış, bir şeyleri otomatikleştirmek için eklenen özelliklerin tam pişmeden piyasaya sürülmüş bir versiyon. Özellikle eski donanımları desteklememesi Vista etkisi yaptı. 7/10

Windows 10, Çıktığı zamana göre son kullanıcının en rahat ettiği, özellikle Defender'ın kullanılabilirliğe ulaşmasıyla güvenlik ve güncelleştirme sorunlarının büyük ölçüde bir akışa girdiği başarılı bir versiyon. 9/10

Windows 8.1, 8 sonrasında Microsoft'un zamanına göre en berbat sürümü. Herkesin bir an önce dokunmatik ekranlara ve mobiliteye geçeceği yanılgısı, sonrasında yeni gelişen donanım-yazılım uyum özellikleri sorunları, kullanıcı dostu olmayan arayüz derken berbat bir sürüm. 2/10

Windows 7, Stabilite ve sade kullanımı, driver desteklerinin genişliği ve düşük sistemlerde kullanılabilmesi ile başarılı bir versiyon. 8/10

Windows Vista, Zamanına göre yüksek donanım istemesi ve eski driver'ları desteklememesi, çoğu yazılımı kullanım merkezini değiştirmesi son kullanıcı için sorunlarla zorladı. 6/10

Windows XP, İlk çıktığında son kullanıcı için kullanılabilir ilk işletim sistemiydi. Düşük donanımlarda bile çalışması birçok yenilik getirmesi faydalı olsa da, dertleri bitmez yazılım çalışması sorunları kullanıcılara sorun çözmeyi öğretti. 7/10

Windows 2000, Basitleştirilmiş kullanımın yanında kurumsalda yönelik özellikleri olan ortalama bir işletim sistemi. 6/10

Windows Millennium Edition, DOS dışı kullanılabilmesi ve yeni pencere arayüzünün gelişmesi için başlangıç oldu. 5/10

Windows 98, Zamanına göre son kullanıcı basitliği birçok uygulamada getirmesi ile özellikleri sınırlı olsa da iş görür bir yapıdaydı. 5/10

Windows 95, Başlangıç için çok özellik sunsa da sıradan kullanıcı için özellikleri yetersizdi. 5/10

Windows 3.1, Meraklısına PC mantığının temellerini istese de istemese de öğretmek zorunda olan basit işler için kullanışlıydı. 5/10

Windows 3.0, Çok fazla hata ve çökmesi vardı. Sanki tam pişmeden piyasaya sürülmüştü. 4/10

MS-DOS'lar, Güzel zamanlardı..."

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: 683
Hiç Windows 7 kullanmayanların Windows 10'u seçmesi üzdü zamanında Windows 7 efsanesi çok iyiydi be o günlere dönmek isterdim 8-9 yaşlarımda crack oyun indirip trojanı kapıp Windows 7 kullandığım günler hayatımın en güzel günleriydi(tabii trojanları Malwarebytes ile temizliyordum)

Windows 11 tek geçerim: Evet, sıkıntıları çok fazla ama farkettiyseniz Windows XP ve Windows 7 dışındaki her sürümün tasarımı kötü.
Windows 11 ile UI/UX yani arayüz tasarımında çağ atlandı. Göz zevki gerçekten önem verdiğim bir şey.

KDE öykünmesi ile UI toparlandı da UX çıkışta öyle böyle rezalet değildi.

İfadeler: 150
Windows 7 öncesini çok bilmiyorum, Windows 7 ile bilgisayarla tanıştığım için tabii ki de Windows 7. Aslında Ubuntu ile bilgisayarla tanıştım ama çok sürmeden Windows 7 kurdum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…