Çözüldü Fazeon kasada ARGB ışığın rengi nasıl diğer bileşenlerle senkronize edilir?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan burakhan0611
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 8
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
  • Etiketler Etiketler
    argb
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

burakhan0611

Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, bu konu hakkında fazla bilgim yok. Fazeon kasa aldım içinden kendi RGB kontrolcüsü çıktı hepsini bağladım sıvı sogutucunun fan ledlerini de kontorlcüye bağladım fanın RPM kablolarını sıvı soğutucunun pompası ile birlikte CPU fana girdim. Doğru mu yaptım emin değilim ama sorunsuz çalışıyor gibi problemim kalmadı hepsi çalışıyor fakat ekran kartı ve RAM'leri de fanlarla aynı renkte yanmasını istiyorum bunun için ne yapmam gerekiyor ek aparat falan mı kullanmam lazım. Resim ekledim yardımcı olursanız sevinirim.

Dosya Ekleri

• 5a50c5e5-bb22-431b-ad2f-dc6dbb7d5b55.webp
    1,3 MB · Görüntüleme: 346
  • dc4b230b-7ba9-4184-8840-e66f45c5a0d5.webp
    1,3 MB · Görüntüleme: 373
Çözüm
VDG yazanı kullanmayacaksınız.

Diğerini anakartın sağ üstünde ARGB soketi var oraya takacaksınız.

Yazılımla kontrol edemezseniz LED değiştirme butonuna 3 saniye basıp bırakın Sync moduna geçmesi lazım. O zaman kontrol edersiniz.
Bu kablonun diğer ucunu çeker misiniz? Bir de anakart modeli lazım.

Bu kablonun diğer ucunu çeker misiniz? Bir de anakart modeli lazım.

Eki Görüntüle 167761

ASUS A620M-F gamıng Wi-Fi AMD A620 soket AM5 DDR5 8000MHz(OC) M.2​

anakart bu reis kontrolcünün o ucu yanlış hatırlamıyorsam kasada küçük bir tuş var oraya gidiyor ona basınca fanların modları rengi falan değişiyordu eve geçince detaylı bakarım çeker yüklerim buraya​

Mod değişim tuşunun soketi o değil, o reset Switch takılan soket, solda olan 2 pin.

Tüm bileşenleri kontrol etmeniz için kontrolcünün ARGB data soketini anakarta takmanız gerekiyor.

Data soketi işaretlediğim olabilir, diğer ucunu görmem lazım.

Hocam anca eve geçebildim. Baktım boştaymış, yanlış görmüşüm kasa bağlantısını. Fotoğrafları yükledim.

Anakartın data sheet'ini incelediğimde altında add gen2 ARGB çıkışı var ama bu kontrolcü için mi, yoksa direkt LED için mi bilmiyorum. Takıp takmamak konusunda emin değilim.

Son düzenleyen: Moderatör:
VDG yazanı kullanmayacaksınız.

Diğerini anakartın sağ üstünde ARGB soketi var oraya takacaksınız.

Yazılımla kontrol edemezseniz LED değiştirme butonuna 3 saniye basıp bırakın Sync moduna geçmesi lazım. O zaman kontrol edersiniz.

Çözüm
LED değiştirme butonu dediğiniz kasa üstündeki küçük tuş mu?

Fanların renklerini hangi tuş ile değiştiriyorsanız o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…