FC 24 Kasma Sorunu

Henkai

Uzman
Moderatör
Büyük bir umutla yıllardır oynamıyorum dedikten sonra indirip oynayayım dedim, ne optimizasyon sorunu varmış yahu... Evet arkadaşlar malumunuz ben bu sorunu nasıl çözebilirim? Birçok kişi PC'de ara sahnelerde ve zaman zaman maçtayken bu sorunları yaşıyormuş. Yardım edecekleri bekliyorum.

RX 6650 XT, Intel i3 - 13100F, 16 GB RAM

Bende de aynı sorun vardı, şu konuma bakabilirsin.

Belgeler klasöründe FC 24 dizinine gidin. Orada, fcsetup.ini dosyası var.

Ayarları bu şekilde değiştirdikten sonra oyunu tekrar açın. Evet, değiştirdikten sonra. Direkt bu belgeyi kopyala/yapıştır yapmamalısınız yani. Sadece sizde farklı olan değerleri buradakilerle değiştirmeniz lazım.

Bundan sonra umarım düzelir, ben böyle çözmüştüm. Ardından kendi grafik ayarlarınızı oyun içi menüden yaparsınız.

Kod:
MSAA_LEVEL = 0
RENDERINGQUALITY = 0
WAITFORVSYNC = 0
MAX_FRAME_RATE = 0
WINDOWED_BORDERLESS = 1
STRAND_BASED_HAIR = 1
USE_GOAL_NETS_3D = -1
NIS_AT_FULL_FPS = 1
CROWD_QUALITY = -1
GRASS_QUALITY = -1
DYNAMIC_RESOLUTION = 0

Belgeler klasöründe FC 24 dizinine gidin. Orada, fcsetup.ini dosyası var.

Ayarları bu şekilde değiştirdikten sonra oyunu tekrar açın. Evet, değiştirdikten sonra. Direkt bu belgeyi kopyala/yapıştır yapmamalısınız yani. Sadece sizde farklı olan değerleri buradakilerle değiştirmeniz lazım.

Bundan sonra umarım düzelir, ben böyle çözmüştüm. Ardından kendi grafik ayarlarınızı oyun içi menüden yaparsınız.

Kod:
MSAA_LEVEL = 0
RENDERINGQUALITY = 0
WAITFORVSYNC = 0
MAX_FRAME_RATE = 0
WINDOWED_BORDERLESS = 1
STRAND_BASED_HAIR = 1
USE_GOAL_NETS_3D = -1
NIS_AT_FULL_FPS = 1
CROWD_QUALITY = -1
GRASS_QUALITY = -1
DYNAMIC_RESOLUTION = 0
-1 💀 Unlost FPS arttırma olmasın hocam bu.

-1 💀 Unlost FPS arttırma olmasın hocam bu.
Unlost, munlost. Sorun çözülüyor. Normalde ben oyunu Ultra ayarlarda dahi 70-80 FPS alıp, kornere geçtiğinde 10-15FPS'e kadar düşüş yaşayan biriydim.

Ancak bu config güncellemesinden sonra sorunum çözüldü. Zaten oyun-içi ayarlardan yapılabilen ayarlarla bu kasmanın bence pek alakası yok. Muhtemelen sorunu düzelten şey NIS ayarı veya ara sahne kalitesidir. Kesin olarak bilsem zaten ?_QUALITY ayarlarını kod bloğuna katmazdım.

Sanırım -1 Otomatik demekti bu arada. Çok fazla görsel fark olmadığı için Otomatik'e aldığımı hatırlıyorum.

@Henkai sorunu çözebildiniz mi hocam bu arada?

Son düzenleme:
Kod:
MSAA_LEVEL = 0
RENDERINGQUALITY = 0
WAITFORVSYNC = 0
MAX_FRAME_RATE = 0
WINDOWED_BORDERLESS = 1
STRAND_BASED_HAIR = 1
USE_GOAL_NETS_3D = -1
NIS_AT_FULL_FPS = 1
CROWD_QUALITY = -1
GRASS_QUALITY = -1
DYNAMIC_RESOLUTION = 0
Bunlara ek olarak REFRESH_RATE = 0 eklemek de sorunu duzeltmeye yardimci olabiliyor demisler. Bir de RENDERINGQUALITY = 0 teknik olarak en dusuk falan demek degil mi? Oyunun varsayilan config dosyasinda da 0 ise herhalde kod islevsiz direkt zira goruntu kalitesine ciddi etkisi olmasi lazim normalde bunun. Bir de STRAND_BASED_HAIR cok drop yasatiyor diyorlar VRAM yetmeyince, onlarin yalancisiyim.
Muhtemelen sorunu düzelten şey NIS ayarı veya ara sahne kalitesidir.
Bu NIS_AT_FULL_FPS tahmin ettigim gibi isliyorsa, koyulan maksimum FPS limitine ulasana kadar oyunun Nvidia Image Scaling kullanmasini sagliyor. MAX_FRAME_RATE = 0'da iken ne kadar saglikli calisir ayar emin degilim ancak goruntu kalitesine teoride biraz etkisi olmasi lazim. Soyleyeyim dedim. Frostbite ustasi oldugum falan yok, ustasi olmak istedigim son motordur yuksek ihtimal zaten. 😅
Sanırım -1 Otomatik demekti bu arada.
Evet. Frostbite'da boyle.

RENDERINGQUALITY = 0 teknik olarak en dusuk falan demek degil mi? Oyunun varsayilan config dosyasinda da 0 ise herhalde kod islevsiz direkt zira goruntu kalitesine ciddi etkisi olmasi lazim normalde bunun. Bir de STRAND_BASED_HAIR cok drop yasatiyor diyorlar VRAM yetmeyince, onlarin yalancisiyim.
Bazı FPS arttırma rehberlerinde demek o yüzden telli saçı kapatıyorlar.
Bu NIS_AT_FULL_FPS tahmin ettigim gibi isliyorsa, koyulan maksimum FPS limitine ulasana kadar oyunun Nvidia Image Scaling kullanmasini sagliyor. MAX_FRAME_RATE = 0'da iken ne kadar saglikli calisir ayar emin degilim ancak goruntu kalitesine teoride biraz etkisi olmasi lazim.
Pek bir fark hissetmedim açıkçası. Daha garibi ben bu oyunun Ultra ve High, veya Ultra ile Medium arasındaki farkını da çok hissetmiyorum.
Ya optimizasyon iyi (!) ya da benim gözler gitmiş :D
Soyleyeyim dedim. Frostbite ustasi oldugum falan yok, ustasi olmak istedigim son motordur yuksek ihtimal zaten. 😅
id Tech 7 herkese açık bir motor olsa keşke. Nasıl bir yapısı olduğunu çok merak ediyorum.

Oyunu açıp ayarlara bakasım var, Death Stranding oynuyordum şu an. Kojima bey sağ olsun bir ara sahne 90 saat sürdüğünden kapatamıyorum. Ara sahne bittiği gibi bakacağım oyun içi ayarlara.

@vanillamint
RENDERING_QUALITY = 0 iken Otomatik'te oluyormuş. Saçmaymış açıkçası, onu da -1 yapsalarmış ya. Şimdi her şeyi Ultra aldım, bir de öyle kornere geçince sorun oluyor mu bakacağım.

Ultra'ya aldım, yine bir şey değişmedi açıkçası; hala kasmıyor. Config dosyası tam olarak neyi değiştiriyor bilmiyorum ancak sisteme format atmadan önce de, sonra da config'i değiştirmeden kasma sorununu çözemiyorum.

Son düzenleme:
Bazı FPS arttırma rehberlerinde demek o yüzden telli saçı kapatıyorlar.

Pek bir fark hissetmedim açıkçası. Daha garibi ben bu oyunun Ultra ve High, veya Ultra ile Medium arasındaki farkını da çok hissetmiyorum.
Ya optimizasyon iyi (!) ya da benim gözler gitmiş :D

id Tech 7 herkese açık bir motor olsa keşke. Nasıl bir yapısı olduğunu çok merak ediyorum.

Oyunu açıp ayarlara bakasım var, Death Stranding oynuyordum şu an. Kojima bey sağ olsun bir ara sahne 90 saat sürdüğünden kapatamıyorum. Ara sahne bittiği gibi bakacağım oyun içi ayarlara.

@vanillamint
RENDERING_QUALITY = 0 iken Otomatik'te oluyormuş. Saçmaymış açıkçası, onu da -1 yapsalarmış ya. Şimdi her şeyi Ultra aldım, bir de öyle kornere geçince sorun oluyor mu bakacağım.

Ultra'ya aldım, yine bir şey değişmedi açıkçası; hala kasmıyor. Config dosyası tam olarak neyi değiştiriyor bilmiyorum ancak sisteme format atmadan önce de, sonra da config'i değiştirmeden kasma sorununu çözemiyorum.
Hocam düzelir gibi oldu ancak yine de kornere gidince falan kasma olayları oluyor. Böyle bir sorunu başka hiçbir oyunda yaşamadım. Lütfen bana fcsetup dosyanızdaki tüm kod bileşenlerini iletir misiniz? Tamamen sizin ayarlarınızı kopyalayıp yapıştıracağım. Bir de öyle deneyeyim.

Hocam düzelir gibi oldu ancak yine de kornere gidince falan kasma olayları oluyor. Böyle bir sorunu başka hiçbir oyunda yaşamadım. Lütfen bana fcsetup dosyanızdaki tüm kod bileşenlerini iletir misiniz? Tamamen sizin ayarlarınızı kopyalayıp yapıştıracağım. Bir de öyle deneyeyim.
Ayarlarda ara sahne kalitesi var. Onu eğer tamsa yarım kare hızı, yarımsa tam kare hızı yapmayı deneyin bir de; eğer aşağıdaki çözmezse.

Kod:
AUDIO_MIX_MODE = 0
CONFIG_APP_LOCALE = en-US
FULLSCREEN = 0
MSAA_LEVEL = 0
RENDERINGQUALITY = 4
RESOLUTIONWIDTH = 1920
RESOLUTIONHEIGHT = 1080
WINDOWED_WIDTH = 1920
WINDOWED_HEIGHT = 1080
REFRESH_RATE = 120
VOICECHAT = 1
WAITFORVSYNC = 0
MAX_FRAME_RATE = 0
WINDOWED_BORDERLESS = 1
STRAND_BASED_HAIR = 1
USE_GOAL_NETS_3D = -1
NIS_AT_FULL_FPS = 1
CROWD_QUALITY = 3
GRASS_QUALITY = 3
DYNAMIC_RESOLUTION = 0
WINDOWTITLE = "FC 24"
RESOLUTION_FOR_DISPLAY_MODE_LIST = 0_125830200|1_125830200|2_125830200|

Ayarlarda ara sahne kalitesi var. Onu eğer tamsa yarım kare hızı, yarımsa tam kare hızı yapmayı deneyin bir de; eğer aşağıdaki çözmezse.

Kod:
AUDIO_MIX_MODE = 0
CONFIG_APP_LOCALE = en-US
FULLSCREEN = 0
MSAA_LEVEL = 0
RENDERINGQUALITY = 4
RESOLUTIONWIDTH = 1920
RESOLUTIONHEIGHT = 1080
WINDOWED_WIDTH = 1920
WINDOWED_HEIGHT = 1080
REFRESH_RATE = 120
VOICECHAT = 1
WAITFORVSYNC = 0
MAX_FRAME_RATE = 0
WINDOWED_BORDERLESS = 1
STRAND_BASED_HAIR = 1
USE_GOAL_NETS_3D = -1
NIS_AT_FULL_FPS = 1
CROWD_QUALITY = 3
GRASS_QUALITY = 3
DYNAMIC_RESOLUTION = 0
WINDOWTITLE = "FC 24"
RESOLUTION_FOR_DISPLAY_MODE_LIST = 0_125830200|1_125830200|2_125830200|
Hocam oyuna girmeden repair yaptım, 40 MB boyutunda bir dosya indirdi. Hemen ardından kasma sorunu çok minimalize oldu diyebilirim. Oynarken kasma yok şu anlık. Yardımlar için teşekkür ederim.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt