Fedora 42 bugün yayınlanacak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 17306
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 11
  • Görüntüleme Görüntüleme 426
  • Etiketler Etiketler
    fedora

17306

Becerikli
Fedora 42 bugün yayınlanacak. Bu sürüm GNOME 48 ile birlikte geliyor. Ayrıca belirteyim, Fedora 42 ile birlikte KDE Plasma GNOME ile birlikte resmi sürüm oldu.

"Ben bekleyemem, hemen indirmeliyim" diyorsanız, Fedora Resmi Torrent sunucusundan şu an indirilebilir.

https://torrent.fedoraproject.org/

GNOME 48 ile gelen yenilikler;

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen Linux'a döneyim dedim. Ezkaza bu sefer KDE Plasma kurayım dedim. Hala sevemedim KDE'yi. Cinnamon, Xfce, GNOME hatta budgie kullanmama rağmen KDE'yi bir türlü sevemedim. Hafta sonu Xfce'ye geçerim. Fedora sevdiğim bir dağıtım ama Arch tabanlı bir dağıtımda kalmak istiyorum. Dizüstü PC kullananlar muhakkak bir şans vermeli.

Ben kullanıcıların bilgisayarlarında hangi dağıtım düzgün çalışıyorsa onu kullanmalarını öneririm. Benim dizüstü ve masaüstü sistemde en düzgün çalışan dağıtım Fedora. Ve Fedora Workstation GNOME'u tercih ediyorum. Ayrıca SELinux'tan kaynaklı Fedora Server zorlasa da, ev sunucusunda Fedora Server'i tercih ediyorum. Gayet güncel, stabil ve tatmin edici.

KDE arayüzü çok eski geliyor bana Xfce daha çok seviyorum bende.

Kafam karıştı. Fedora 42 mi yoksa POP! OS mu?

Pop! OS hiç kullanmadım. Fedora GNOME'u rahatlıkla önerebilirim.
POP! OS güzel dağıtım ama DE'si çok eski bir Gnome sürümü (Gnome 42.9 kullanıyor). Bu arada POP! OS geçtim.

Ek: Yanlış anlaşılmasın, Gnome 42.9'u ayıklayarak yeni DE yapmışlar. Hatta ismi Cosmic.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…