Fedora için driver kurulumu

Merhaba iyi akşamlar bu akşam Fedora'ya geçtim geçtikten sonra da şu rehber'in yardımı ile birkaç şey kurdum sonrasında NVIDIA driver'larını kurmak için internette biraz gezindim ve bir videoya rastladım adam güzelce anlatıyor ve sorunsuz bir şekilde Driver'ı kurdum ama driverdan sonra NVIDIA CUDA ve NVENC kurun dedi ve nasıl yapılacağını gösterdi burada aklıma bir şey takıldı adamın verdiği komut (sudo dnf install XORG-X11-DRV-NVIDIA-CUDA) bu ve burada X11 diyor ama benim sistemimde şu anda Wayland kurulu paketi bu yolla kurmamda bir sorun olur mu acaba yoksa başka bir yoldan mı indirmeliyim? Ve ayrıyeten Driver'ı kurarken yeniden başlatınca fark ettim birkaç kere denedim yeniden başlatmayı her seferinde oldu, her seferinde şifremi girip masaüstüne girdiğimde masaüstünün ekran görüntüsünü alıp yazılım mağazasını açıyor. (masaüstü ortamım KDE Plasma yardımcı olur mu bilmiyorum yine de yazayım)

Kur bir şey olmaz. X11 kurup onunla kullan.

Nasıl yani? Steam'in Windows'taki gibi açılmasını mı istiyorsunuz?

Yok hocam ilk baştaki mesajada yazmıştım bilgisayar açıldıktan sonra masaüstüne gelince bir anda kendi kendine SS alıp yazılım mağazasını açıyor.

Kur bir şey olmaz. X11 kurup onunla kullan.

Hocam X11 kurunca kasmaya başladı animasyonlarda anlamadım niye böyle oldu.

Son düzenleme:
Animasyonları devre dışı bırakın, ve kompozitörü kapatın.

Olur. Süper. NVIDIA kartlarda Wayland ile sorun yaşıyorlar siz yaşamıyorsanız kullanın gitsin.

Bilmiyorum hocam bende öyle duymuştum önceden kullandığım dağıtımdada X11 kullanıyordum az önce 2 kere test ettim bir X11 ile bakıyorum uygulamayı kapatıyorum ama hala orada duruyor gibi gözüküyor ama kapanmış tıklanmıyor Fullscreen'e alırken donuyor animasyonlarda donuyor Wayland'e bakıyorum hiçbiri yok bende anlamadım.

Ekran görüntüsü alıp yazılım mağazasını açma sorununuda çözdüm @AMG GOAT hocam yardımlarınız için teşekkür ederim çözümünüde yazayım sistem ayarları > masaüstü oturumu > boş bir oturum ile başlat.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…