Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

sirius

Moderasyon Üyesi
Moderatör
Makaleler
8
Aşağıdaki komutu kullanarak ek renk profilleri yükleyebilirsiniz. Daha sonra ayarlarda "Görüntü yapılandırması" kısmında "Renk profili"ni "ICC Profili" seçip dosya yolunda "/usr/share/color/icc/colord/" klasörüne gelerek yüklediğiniz profilleri görüp seçebilirsiniz.

sudo dnf install colord-extra-profiles icc-profiles-openicc

Saturasyon bende biraz fazla yüksek gözüktüğü için ben "Rec709.icc" profilini kullanıyorum. Renkler daha koyu.

İyi Sosyaller.

Son düzenleme:
Ekran Görüntüsü_20260321_224621.webp

Wayland'da colord ile değil, doğrudan KDE üzerinden ICC profillerinizi atarsınız. X11 kullanıyorsanız sadece colord'ye ihtiyacınız var. X11 kullanan kaldı mı diyeceğim de NVIDIA...

Eki Görüntüle 234724
Wayland'da colord ile değil, doğrudan KDE üzerinden ICC profillerinizi atarsınız. X11 kullanıyorsanız sadece colord'ye ihtiyacınız var. X11 kullanan kaldı mı diyeceğim de NVIDIA...
Evet ayarlar KDE üzerinden yapılıyor ama benim dosya sistemimde hiç renk profili yoktu nedense. Bu yöntemle indirdim. Birden ekranın kontrastı yükselmişti nedense. Renk profili indirip değiştirince düzeldi.

Evet ayarlar KDE üzerinden yapılıyor ama benim dosya sistemimde hiç renk profili yoktu nedense. Bu yöntemle indirdim. Birden ekranın kontrastı yükselmişti nedense. Renk profili indirip değiştirince düzeldi.
Monitörünüzün kendi renk paleti "öyle" ayarlanmıştır. Şayet standart olan sRGB veya REC.709 falan 6500K, 2.2-2.4(kullanılan sektöre göre değişebilir değerler) Gamma gibi değerlere ayarlanır. Ama bu standartlar çoğu insan için sıkıcıdır, renkler solgun gözükür.

Profesyonel kaygı aranmadığı için renk sıcaklığı daha soğuk(daha parlak algısı verir) ve kontrast daha yüksek ayarlanır. Standart bir renk profili seçerek bunu bayağı düzeltebilirsiniz, hatta çoğu zaman monitör ayarlarını kurcalamaktan daha iyi sonuç verir.