Fedora'ya geçilir mi?

Joseph Joestar 4

Uzman
Yer
New York,Joestar Malikanesi
Arkadaşlar, bugün Linux'a geçme kararı aldım çünkü Windows çok problemli. Biraz önce BIOS'a zar zor erişebildim, PC kapanmadı, güncelleme sorunu, her sorun var yani. Aklınıza ne geliyorsa. Ben de yedek Fedora Linux USB vardı. Şu an Virtual Machine'de deneyip kurmayı düşünüyorum. Oyunların kurulumunu da öğrendim; üstelik videolardan zor değilmiş. Arkadaşlar, bezdim yani bu problemlerden. Sizce geçmeli miyim? İyi akşamlar herkese.

Fedora güzel. Ekstra olarak CachyOS öneririm. Ayrıca sanal makine ve normal kurulum arasında devasa fark oluyor. Bence live ortamda deneyin.

Fedora güzel. Ekstra olarak CachyOS öneririm. Ayrıca sanal makine ve normal kurulum arasında devasa fark oluyor. Bence live ortamda deneyin.
Hocam benim bildiğim Fedora en sık güncelleneni CachyOS pek deneyesim gelmiyor aslında ama merak etmiyorum değil bak.

CachyOS Arch tabanlıydı, değil mi?

CachyOS Arch tabanlıydı, değil mi?
Evet öyle. Ancak donanımınıza göre optimize edilmiş yazılımlar kullanmanıza, kurduğunuz yazılımları işlemcinize göre derlemenize olanak sağlıyor. Yeni başlayanlar için KDE Plasma ile tavsiye edilebilir.

Hocam, Arch tabanlı diye uzak durasım geliyor ama cidden abarttığınız kadar iyi mi, işte? Bunu bilmem için denemem gerekir.

Aslında yeni başlamış sayılmam; eskiden de Linux kullandım fakat oyun kuramıyordum o zamanlar.

Hocam, Arch tabanlı diye uzak durasım geliyor ama cidden abarttığınız kadar iyi mi, işte? Bunu bilmem için denemem gerekir.
Ben abartan tarafta değilim. Bu optimizasyonlar diğer distrolara nazaran maksimum yüz üzerinden birkaç puan fark sağlar. Gözle görebileceğiniz bir fark yok ortada. Ancak Windows'dan geçtiğinizde çok fark göreceğinizi düşünüyorum. Dediğiniz gibi denemeden bilemezsiniz. Arch olduğu için korkmanıza da gerek yok birkaç komut öğrendikten sonra iş tamam olacaktır.

Arch komutları zor olduğu için üşeniyorum. Ben sadece Ubuntu, Fedora komutlarını biliyorum. Eğer öğrenirsem yüksek ihtimal CachyOS'u da iyi kullanırım. Zaten çoğu uygulamayı terminalden indirmeyi düşünüyorum; Lutris, Flatpak, Wine, Bottles vesaire.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…