Fiber altyapı olmasına rağmen hız 100 Mbps'i geçmiyor

raderde

Çalışkan
Merhaba,
Huawei LG8245x6-50 fiber modemim var firmanın verdiği internet tarifem 1000MBPS 5GHz Wi-Fi ile 750-800Mbps hız alıyorum ama masaüstü bilgisayarımda 100Mbps hızı geçmiyor

Şöyle bir 1000MBPS USB 3.1 Ethernet adaptör aldım denedim 100Mbps hız alıyorum CAT5 ve CAT5e kablo denedim olmadı gidip CAT6 kabloda alıp denedim yine aynı sorun adaptörde diye telefonda OTG ile denedim telefonda da 100Mbps geçmedi sorun modemde dedim bende eski VDSL altyapıdan kalma evde Tenda V12 modem vardı firmanın verdiği modemi söktüm ONT cihazına Tenda V12 bağladım onda da Wi-Fi hızı normal ama kablo ile 100Mbps geçmedi bilgisayar için WI-FI6 adaptör alırsam düzelir mi sizce? Yoksa sorun anakarttan mı?

Anakart: Esonic H81'da V1.2

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartınız maksimum 100mbps destekliyor.
Usb adaptörler ile yükselmez mi? Veya harici ethernet kartı alıp pcie x16 yuvasına taksam hız sınırı olur mu yine pcie x16 yuvası 1.4gbps kadar veri hızı verebiliyor

Modem arayüzünde 100 ile bağlandığı görülüyor bu şekilde zaten daha üstünü alamazsınız.

Hangi bağlantıyı kastettiniz? Ya WAN portu ya da Ethernet portu?

WAN portu 1000 Mbps ONT ile router arasında ki bağlantı sorunsuz. Ancak lan1 portu yani bilgisayara bağlı olan port 100 Mbps. Yani teorik olarak bilgisayar 95 Mbps hızı geçemez.

Sorunu çözdüm Trendyol'dan ne olduğu belirsiz adaptör ile denemiştim driverden baktım ürün Çin'de USB 2.0 ve 100Mbps destekli satıcı yanıltıcı bilgi veriyordu iade edip MediaMarkt'tan TP-Link UE306 ürününü aldım bilgisayarda 1Gbps hızı görüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…