Emre9343

Uzman
Merhaba. Mahalleye fiber altyapı kuruyorlar. Adamın söylediğine göre 1 ayı bulurmuş. Bu konuda bilgisi olanlara birkaç sorum var.

1. Mesela binada sadece ben fiber internet kullanmak istiyorum, getirirler mi?
  2. Fiber internet için illaki binaya da mı bağlanması gerekir. Yani mahalledeki kutudan evin içine direk bağlantı yapılamıyor mu?
  3. Altyapı tamamlandıktan sonra yapılması gereken işlemler sırayla hangileridir?
  4. VDSL modem router ile de fiber bağlantı sağlanıyor mu?
  5. Bağlantı süreci yaklaşık kaç gün sürüyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Fiberi direkt binaya ve dairenize getiriyorlar. İsteyen aboneliğini direkt olarak Fibere geçirebiliyor veya benim yaptığım gibi VDSL ile devam edebiliyor.
2- Fiberi direkt binanıza bağlıyorlar.
3- Fiberi evinize çektikten sonra müşteri hizmetlerini aramanız ve geçiş yapmak istediğinizi söylemeniz yeterli. Mevcut aboneliğinizi iptal edip sizi Fiber müşterisi yapıyorlar. Bir kaç gün içinde kurulum için ekipler geliyor.
4- Yapılıyor ve adımları mevcut.

Merhaba. Mahalleye fiber altyapı kuruyorlar. Adamın söylediğine göre 1 ayı bulurmuş. Bu konuda bilgisi olanlara birkaç sorum var.

1. Mesela binada sadece ben fiber internet kullanmak istiyorum, getirirler mi?
  2. Fiber internet için illaki binaya da mı bağlanması gerekir. Yani mahalledeki kutudan evin içine direk bağlantı yapılamıyor mu?
  3. Altyapı tamamlandıktan sonra yapılması gereken işlemler sırayla hangileridir?
1. Binada sadece siz fiber internet kullanmak istiyorsanız, getirirler mi?
- Evet, genellikle yalnızca bir kullanım talep edilse bile fiber internet getirilebilir. Ancak, altyapının sağlandığı sağlayıcıyla iletişime geçmeniz gerekecek.

2. Fiber internet için illa ki binaya mı bağlanması gerekir?
- Evet, fiber internetin evinize ulaşabilmesi için binada bir bağlantı noktası olmalıdır. Mahalledeki kutudan doğrudan evinize bağlantı sağlanamaz.

3. Altyapı tamamlandıktan sonra yapılması gereken işlemler sırayla şunlardır:
- İlgili internet servis sağlayıcıyla iletişime geçin.
- İnternet abonelik başvurusu yapın.
- İhtiyacınıza uygun bir plan seçin (hız, fiyat vb.).
- Teknik ekip ücretsiz keşif yapacaktır.
- Gerekli kurulum randevusunu alın ve ekip gelene kadar bekleyin.
- Ekip geldiğinde, gerekli kurulum işlemleri için onlara alan sağlayın.

- Hayır, VDSL modem router, fiber bağlantı için uygun değildir. Fiber internet kullanabilmek için fiber destekli bir modem router kullanmalısınız.

- Bağlantı süreci genellikle 3-7 gün arasında sürmektedir, ancak bu süre internet sağlayıcısına bağlı olarak değişebilir.

Sorularınız hakkında daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa, lütfen daha fazla detay verin.

Annemlerin yaşadığı eski binaya türk telekom fiber çekmiş kimse talep etmemesine rağmen. Devlet zorunlu tuttu sokaktan fiber geçince evlere de çekiyoruz demiş çalışanlar.

Bilgilendirme için teşekkürler. Fiber internet iyi oldu ama biraz pahalı, daha pahalı yani. İnşallah iyidir.