parsekl

Çalışkan
Selam,

Wi-Fi olarak 2.4 GHz ve 5 GHz mobil cihazlarda kullanıyorum, genelde hız kaybı yaşamamak için 5 kullanıyorum ve modeme fazlasıyla yakınım. Kişisel bilgisayarıma ise CAT6 Ethernet kablosu ile bağlanıyorum. Speedtest değerlerim genelde 110 Mbps download ve 25 Mbps upload seyrinde geziyor, burada bir sorun göremiyorum. Fakat son zamanlarda özellikle YouTube ve Instagram olsun, cihaz fark etmeksizin aşırı yavaş hissettiriyor, videolar donuyor. Tarayıcıda web sitelerinin açılması uzun sürüyor, bekliyorum, tam yüklenmiyor. Refresh atıyorum, bir daha bekliyorum.

Kısaca anlık olarak test ettiğimde hız ve ping değerlerimde sorun olmamasına rağmen son zamanlarda aşırı yavaş bir hissiyat söz konusu. Tavsiyeleriniz neler, ne yapabilirim?

Vodafone'da bende de aynı sorun var. 5 GHz hiç stabil değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tarayıcıda gömülü gelen Brave Shields var. Onun dışında mobil tarafta vesaire kullanmıyorum. Tahminim 1 ay öncesine kadar böyle bir hissiyat yoktu.

Vodafone'da bende de aynı sorun var. 5 GHz hiç stabil değil.

Internet sağlayıcım Vodafone :). Leb demeden leblebiyi anlamak gibi oldu bu. Keşke sadece Wi-Fi olsa, PC'de de aynı sorundan muzdaribim.

Ben gönderdikleri Nokia modemden olduğunu düşünüyorum. 5 GHz bazen hiç çekmiyor internet yok hatası alıyorum.
Benim modemim Nokia değil, size muhtemelen yakınımın evine gönderilen vazoya benzer modemden gönderdiler. Normal kutu modem var bende.

Konu güncel arkadaşlar.

Son düzenleme:
Hız testi yaptığınızda jitter değeriniz kaç çıkıyor? DNS ne kullanıyorsunuz? Paket kaybınız var mı?