Fiber modem önerisi

JakieS

Uzman
Merhaba,

Yaklaşık 15 yıldır fiber olarak geçen çift modem şeklinde bir sistem kullanıyorum. İlk geldiklerinde kurdukları sistem halen aynı sistemdir. Bu TTNET'ten bunlar yerine yeni sistemleri destekleyen WiFi6 vs. gibi teknolojiler ile uyumlu bir modem istiyorum. Şu an kablolu kullanımda sıkıntı yok fakat WiFi üzerinden kullanımlarda aşırı ping sorunu oluyor.

Asıl sorum şu TTNET bunun yerine yeni modem kuruyor mu? Kuruyorsa ücretli mi? Eğer kurmuyorsa ben kendim modem almak istiyorum. Ne önerirsiniz ve kurulum vs. işlemleri kendimiz yapabiliyor muyuz?

Son düzenleyen: Moderatör:

Fiberde modem değil router kullanılıyor hocam ve fiber kullanıcı adını ve şifreni öğrenebilirsen kendi aldığın routerı fiberde kullanabilirsin ama bundan önce evin kaç m² routerı aldığında evin ortasına mı yoksa evin uç kısmına mı koyacaksın.

2.000 TL civarı bir bütçem var.
Modemin bulunduğu oda ile bilgisayarım bulunduğu odanın duvarları aynı duvar.
Yani duvarın arkasından kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Open wrt ne oluyor tam olarak? Bendeki modemler en az 10 yıllık kabloları vs bu modem ile uyumlu mudur?

Eğer fiber ise bunlar uyumlu hocam ve OpenWrt kısaca anlatmak gerekirse ağ ürünleri için 3.part bir işletim sistemidir pek çok özelliği mevcut bunlardan bazılar zapret, AdBlock, SQM ve DoH DNS kullanmana olanak sağlar.

Bendeki şuan kullandığım modemler bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…